Drömmen om en vit rabatt!

Under Eken vill jag att den ska vara, min vita rabatt, så att jag kan se den från verandan i skymningen. Jag har drömt om den länge och ritat upp en plan, en plan som troligtvis kommer att se helt annorlunda ut i verkligheten. Tanken är att bädda in sittplatsen bakom rabatter. Sittplatsen är där jordpåsarna ligger. Sen har vi sandlådan och frågan är hur länge den kommer att finnas kvar. F börjar bli stor nu!Jag har drömt länge nog nu och i vår vill jag sätta igång med rabatten. Jag kanske inte hinner hela men en start ska det absolut bli. Under tiden får jag samla inspirationsbilder! Och efter den här fredagens tema kanske jag har fått fler favoriter hos er!Problemet är bara att vi troligtvis kommer att bli med studsmatta i år...inte min favorit. Nästa fredag är temat för Blommig Fredag - Vårlängtan!


Kommentarer

Helt rätt med en vit rabatt där blicken faller från huset! Jag har själv en liten vit rabatt som hamnade så av en slump och jag har verkligen upplevt hur den nästan är som finast på avstånd, när de vita blommorna lyser. Det kommer också att bli väldigt mysigt att sitta "inne" i din rabatt, ser fram emot att följa ditt projekt och hoppas på många foton på bloggen!
Kram
Elin
Tror också att det blir fint med en vit rabatt där, att njuta av både under dagen och i skymningen.
Se upp med randgräset bara... Det sprider sig ganska aggressivt om det trivs. Jag tycker mycket om det och funderar på att plantera det i en stor kruka i stället. Lycka till med projektet, ser fram emot att se det på bild så småningom.
Trevlig helg!
Kram Kristina
Furulunden sa…
DET ER SÅ FINT MED HVITT. JEG ØNSKER MEG OGSÅ MER HVITT OG GRØNT INN TIL HEKKEN. HÅPER Å STARTE PÅ DET TIL VÅREN, MEN I ÅR VIL JEG IKKE HA LIKE MANGE PROSJEKTER SOM I FJOR. Dette året skal det nytes på ny sirkel og ny terrasse :) Men det er ikke alltid planene blir gjennomført veldig raskt da :) Håper du finner noe inspirasjon i alt det hvite som kommer til å være på bloggen din i løpet av noen timer :) Mette som ønsker god weekend!
Trevligt att titta in på din blogg! En vit rabatt är ju som en dröm. Ska bli kul att följa och se vilka växter du väljer. Det kommer med all säkerhet bli väldigt fint/Anna-Karin
Din vita rabatt kommer säkert att bli kanon. Det blir spännande att se vad du väljer för växter. Trevligt tema du valt åt oss till nästa vecka...mitt favorit-tema. Trevlig helg/ Titti
GladiGrönt sa…
Jag ser att du valt Jack frost - en av mina favoriter, den sprider sig rätt fort och blir en tät matta. Men vad är det du här till höger om den? Liknar Ammi visnaga som vi florister ibland kommer över. DEN vill jag ha i min trädgård och många i vaser!
Maribel sa…
Vitt är fint, och det finns så många härliga växter. Ha det gott!
Sofie sa…
Det blir säkert alldeles förträffligt bra med en vit rabatt där, ska blir trevligt att följa arbetet. Har även jag lite funderingar på mer vitt. Ha det bra!
Kram Sofie
Ninnis sa…
Så härligt med planer och vitt är så vackert.....=)

Trevlig helg!

Kram Ninni
Lotta sa…
Så vackert det kommer att bli med vitt under eken, det kommer verkligen att lysa under ekens krona! Studsmattans fördelar är att du kommer att höra massor av lyckligt skattande där ifrån! Trevlig helg! Kram Lotta
Vilken bra tanke att ha sittplatsen lite bakom rabatten!Det blir mysig och vackert. Hoppas det löser sig med studsmattan. De fanns inte när mina var så små. Det är bra att det går att ändra i en trädgård. Åren går fort, om 20 år kanske du måste planera sandlåda igen;). Där är jag. Man kan väl ha en sandgrop? Ja, ni kanske ska göra paus på jordkällaren och ställa ner hoppmattan där? Tur att det är vinter och tid för tankar. En skön helg önskar jag dig!
Bra läge för blicken! Det är lättare att hitta vita växter som vill ha mycket sol så hoppas du får in ljus under eken - kan bli superfint!
Ska bli kul att följa din vita rabatt. Jag har pysslat med min i flera år, utan att få den känns helt rätt. Även om man använder mycket blad växter i silver blir den nämligen aldrig tillräckligt vit. Jag har valt att ha något som blommar hela säsongen, men man kan ju också välja en glasnperiod, då det mesta blommar så känns den ju vitare.
Allt gott
Anette
Leena sa…
Det kommer att bli så fint där! Att göra en rabatt från början är det bästa, när man bara ska utöka en befintlig har åtminstone jag ibland svårt att ta bort något som inte passar. Och då blir inte resultatet så bra. Studsmatta är inte min favorit heller, men som tur är är det inte aktuellt för oss som numera är bara två gamlingar. Men du får tänka på att det är övergående, och glädjas åt barnskratt och -skrik så länge du har det i din närhet.
Ha en skön helg!
Anonym sa…
Kommer bli perfekt med din vita rabatt där under eken. Skriver också om min vita rabatt idag. Kanske hittar du något du gillar där. Puss och kram och trevlig helg!
Mascha sa…
Oh yeah, white flowers are so pretty. Wish, I had white rabatts, but I haven't a planned garden, here is all ramdomly grown... only the white bushes 've planted -

I don't know, what means the word " Vårlängtan" and the translator doesn't help - please, what is it?
ulla laiho sa…
Klart att ni måste ha en studsmatta - var sak har sin tid. Innan du vet ordet av är lilla F inne i målbrottet.

Dotterns barn är inne på sin andra studsmatta. Det är både roligt och oroligt att se, när barnbarnen håller på med sina hoppkonster.
Tror det kommer att bli mycket vackert med vita rabatter där under trädet.
Studsmatta är inte roligt i trädgården.
Ha en fin helg.
Hoppas att dina planer kan bli verklighet. Kommer bli jättefint där vid staketet i skuggan av det stora trädet. Fina växtval du presenterar också.

Hejsningar
Kristina
Maggan sa…
Så roligt att få göra en helt ny rabatt och få botanisera i alla vackra vita blommor som finns.Jag önskar Dig lycka till med det.Hälsningar Margareta
Klokt att du spar sittplatsen under trädet,det finns nog inget bättre än att sitta mot ett träd och titta ut över det som växer :) Kan bara beklaga studsmattan:( Måste det verkligen dit en stor? Min systers ungar hade en liten enmeters att hoppa på och det var hur kul som helst.Och så gick den att rulla undan efter sig, också en kul utmaning på en bana mellan buskar och träd.
lavendia sa…
Det kommer att bli väldigt fint blickfång inifrån. Snart kan man sätta igång. / Britt
Vilken härlig dröm och det känns som den kommer ligga i lite halvskuggigt läge det tycker jag är det perfekta läget för en vit rabatt, finns otroligt mycket fina vitblommande sorter och välja på.
Lycka till Heléna!
Kram Madde
Anita sa…
En vit rabatt kan jag verkligen rekommendera. Jag tröttnar aldrig på mitt Månskensland. När man som jag har en liten trädgård, där jag vill kunna ha lite olika färger, då träder Månskenslandet in som en avkopplande kraft, som en lunga som andas i det hektiska livet runt omkring. Jag tror din vita rabatt kommer att bli jättevacker. Och ett plus är ju att du kan se den från huset. Det finns inget vackrare än vita blommor som lyser i kvällen.

Önskar dig en fin helg!
Kram Anita
Det där blir fint. Jag vill också ha en vit rabatt, i alla fall är det en dröm som finns. Ha en fin helg. Carita
Anette sa…
Fint blir det nog till slut! Studsmatta är ju inte såå kul. Själv kunde jag ge bort vår till grannbarnen förra året - till allas glädje ;) Jag har en vit rabatt som vi kallar för "månskensrabatten", så jag förstår precis vad du menar. /Anette
Det blir perfekt med en vit rabatt under eken! Synd på studsmattan...jag har lyckligtvis blivit av med vår. Det är ingen snygg historia:-)
Lycka till med planeringen, den hinner npg ändra sig på vägen. Det brukar bli så. Mycket vackert vitt har du hittat att omgärda dig med!
Milla
Vitt är egentligen inte min färg trodde jag! Men jag har massor.....
KRAM
Susie
Inger Marie sa…
Hei Helena:)
Dette blir kjempeflott!
Så flink du er som lager tegning og planlegger så bra!
Ønsker deg en fin helg:)
Kommer att bli jättefint där under eken!
Har lyckats så bra med min vita rabatt, men skam den som ger sig.
Kommer kanske att få strålande tips nu från alla inlägg.
Studsmatta! Varför måste alla ungar ha det?
Där vi har stuga finns det många ungar och barnfamiljer, de springer runt hos varandra.
Hos nån så badar man, nästa hoppar man matta och nästa spelar man boll osv.
Det kanske är förhandlingsbart tänkte jag ;)

Lycka till med din vita rabatt och "mattan"!
Ser jättefint ut växtvalet.
Kram Ewa :)
Jag har inte lyckats bra ska det vara ;)
Inger sa…
Lycka till med din vita rabatt!
Kram
Veronica sa…
Hej tjejen!

Du kan väl skaffa en vit studsmatta till F och ställa den som en stor rundel framför de andra 2 vita rundlarna??

Då kanske du kan "tänka" bort den?

Oavsett kommer det bli bra med vita rabatter där.

Kramar
Åh, det blir nog jättefint! Så inspirerande! :)
Ha en trevlig helg!
Laila sa…
Av bilderna att döma har du redan stommen till en fin vit rabatt!
Ha det gott! /Laila
Hans sa…
En studsmatta!
Dessa monster till trädggårdsutsmyckningar. Även vi har en som står så dold som möjligt för vindar och blickar, men barnen har ju kul där, och vad gör man inte för dem?

Jag hoppar över veckans tema vitt, även om jag skulle kunna bjuda på hur mycket som helst av den vita varan snö.
Det var länge sedan vi hade sådana mängder som vi nu har, och mer snö ska det falla innan det blir vår.

Trevlig helg!
Kul med ny rabatt men kanske är mina vita lite för små för dina planer. Ja, fy då för studsmatta! Vi kämpade mot och vann trots hårda förhandlingar. Snart var barnen för stora och verkar inte tagit någon synlig skada.
Trevlig helg!
Högagärde sa…
Här är vi inne på studsmatta nr.2 och den här gången blev det en grön nedgrävd i markhöjd på baksidan av huset. Det känns helt OK för mig. Tur att man har en stor trädgård.

Ha det gott
Elisabeth
Vill gärna följa med på vägen mot din vita rabatt, den kommer bli så fin. Som alla dina andra rabatter.
Sonen fick sin studsmatta när han var 6-7år och han studsar på den fortfarande (13år). Han älskar sin studsmatta, det bästa och hemskaste vi köpt:)
Kram Maria
Tiden går fort när man har barn. Jag lovar. Snarare än du anar så har du din vita rabatt.
Ha en skön helg
Annika
Lotta sa…
Det kommer att bli riktigt fint med vitt under eken. Så roligt att fixa något sådant... och 'grattis' till studsmattan, den blir en utmaning!
Kram
Anonym sa…
I'll try my comment again...It is much work to put a garden in! Just moved half a year ago, and I don't know what to do yet - which flowers grow here, and am at 3000 feet high.. success with your garden:)
Merja sa…
Så många fina vita du visar! Blir kul att se hur det blir med rabatten hos dig. Mina vita har jag utspridda lite här och där i trädgården.
Ha en fin helg!
Vackra bilder du visar!
Det kommer att bli väldigt fint med planteringen där.. Tänk i skymningen då det både lyser vitt och doftar härligt.
Allt gott!
/Katarina
Ha, ha! Lite skönt att vara förbi studsmattestadiet faktiskt. Tror det kan bli ruskigt bra det där!
Nette sa…
Jeg kan så godt forstå, at du vil lave en hvid afdeling i din have, og dit projekt lyder spændende. Måske du kender Claus Dalbys bog Den Hvide Have? Det er en meget, meget smuk bog på over 400 sider med mange billeder og ikke så megen tekst, at man ikke kan klare det, hvis ikke man er dansker :-) Den er fantastisk at få idéer og viden af, og jeg kan varmt anbefale den.

Populära inlägg