Det var det där med färger...

En del har favoritfärger som dominerar och en del har färger som inte överhuvudtaget får komma in i trädgården. Gult brukar vara en färg som många har svårt för. Idag hittade jag den här solrosen som frösått sig själv och Kattsurans gula höstblad som gör att trädgården luktar nybakat varje morgon.


Jag har nog alla färger i vår trädgård, men inte så mycket orange. Jag vill inte blanda alla färger med varandra utan har mer olika färgteman i olika rabatter. Lila och rosa är en favorit.


Sen har jag ju min Regnbågsrabatt som jag ännu inte helt har fått till. En rabatt som börjar i vitaste vitt och slutar i mörkaste rött och med alla färger däremellan. Roligt är det i alla fall med färg, fast det är klart, en del kör ju bara på vitt och det är vackert det också.


Jag gillar färg mycket, kanske är det därför jag är så förtjust i tulpaner? En hel vinter utan färgklickar och sen en explosion av färg...lycka!


Nästa fredag är temat för Blommig fredag - Sommarens projekt!

Kommentarer

Carina sa…
Tur det finns många härliga färger att välja och vraka bland. Det finns något till alla. Katsuran är fantastisk med sin doft och härliga höstfärger. Har också försökt mig på en regnbågsrabatt men det går fler tåg..

Kram, Carina
En ensam liten solros... Så söt. Även här är det den rosalila färgskalan som gäller men varma toner smyger sig in runt köksträdgården.
Allt gott
Anette
Unknown sa…
Jeg er også litt forsiktig med å blande farger og gult får sjelden være med, bortsett fra I Kjøkkenbedet. Der fråtser jeg med fargekombinasjoner som ikke får lov å være andre steder i hagen:) Det er egentlig veldig moro.
Det var svårt att begränsa sig i dagens tema:)
En regnbågsrabatt hade jag med velat ha, men platsen finns inte. Jättefina bilder som alltid hos dig.
Ha det gott
Kram Maria
Lotta sa…
Att leka med färg är jätteroligt och en regnbågsrabatt låter helt fantastiskt - och vilken utmaning! Själv håller jag mig för det mesta lite fegt till grönt.
Kram
Visst är det underbart med alla trädgårdens färger! Jag hade också svårt för gult när jag var yngre, men numera älskar jag gult. Gult sägs ju göra oss intelligenta, så jag hoppas jag blir klokare med åren:-)
Turid sa…
Flott tema for meg som er så glad i farger :)
Martas rike sa…
Att ha färgtema för rabatterna istället för att blanda är ett ganska säkert kort. Jag har en blå rabatt (istället för damm) och det är nog lättare än rosa, som finns så mycket nyanser av. Men jag störs sällan av "färgkrockar", har stor tolerans för alla färger inklusive gult. Ja, gula blad är helt oumbärligt när man, som jag, har ett mörkt hus och en tallskog som fond, tycker jag.
Ha en bra helg
Marta
Hans sa…
Det där med att kmbinera färger kanske inte alltid är så lätt om man är på gränsen till färgblind och är man, då är det ju tur att man har en fru som får styra ;) men färger är livsviktiga tror jag, hur skulle vi orka om världen ständigt var grå?

Som du skriver så är tulpaner på våren en favorit,de är liksom mat för en längtande själ, (tyvärr blir de ofta mat för marodörer som rådjur,) som vi så behöver efter en lång vinter. Färg var ett bra tema på blommig fredag, nu då färgernas fyrverkeri avslutas med en grande finale i form av höstlövens färger. Det är bara att passa på och njuta, löven faller snart till marken.

Trevlig helg!
Det är härligt med alla färger även höstens. Bra tema:)
Trevlig helg!
Det är spännande hur det här med färger fungerar med eller inte med varandra. Varierar med mer än årstider. Över tid kan man se stora förändringar på var som blivit "tillåtet".
/Anette
Dina rabatter på våren med massor med tulpaner är nog bland det finaste jag sett.Så många så det blir så maffigt som jag brukar säga.
Kram.
Ela sa…
Beautiful flowers !
Maribel sa…
Jag försöker hålla lite koll på färgerna, men det är inte riktigt enkelt alla gånger, ibland får man fel färg på tulpanerna eller Dahlia knölarna, men då får man flytta om, man kan ändra sig också, en färg som man inte gillat blir plötsligt helt ok. Dina rosor är fantastiskt fina. Ha en trevlig helg! Marika
Jag vill också gärna att blommorna ska passa ihop färgmässigt men tyvärr blir det inte alltid så. Kram
Det är verkligen en perfekt tidpunkt att välja ämnet FÄRG. För det är ju något hösten verkligen bjuder på!
KRAM
Susie
lavendia sa…
Jag försökte också med en regnbågsrabatt en gång, men lyckades inte med växtvalet. För det blev så att ibland blommade det bara i gula avdelningen och ibland bara i den blå. Så hade inte jag tänkt.
Härligt med färger, men ibland känner jag att det i den lilla lilla trädgården kan bli för stora krockar. Alla "pratar" med alla, så jag är en försiktig trädgårderare, kanske till och med mesig i andras ögon. Men jag trivs med att vara lite mesig... lite så där vara i lugn o ro =o))
kram
Katarina
hagen vår sa…
Hei! Vakre bilder du har tatt. Jeg liker godt gult. Ha en fin helg! Anne
Hetty sa…
Dear Pilgrim, like you I love all colors. At the moment I have many purple flowers, aster and aconitum. Groetjes from Holland , Hetty
Ruben sa…
Ja, ja, ja – fast vita tulpaner är nästan finast! ;-)

Ha det gott!
/Ruben
Anonym sa…
Jag bara älskar färger, du vet. Och då jag är nördigt bestämd på vilka färger som tillåts på vissa ställen så finns det plats för alla. Märker ändå att jag håller på att fasa ut de klarare blå nyanserna. Någon gräns måste även jag sätta.. ;)
Kramar!
Anita sa…
Katsura ... det ska vi troligen köpa en nästa år. Inte fel att känna doften av nybakat i trädgården, är det inte pepparkaka den lär dofta.

Dina tulpanhav är fantastiska. Jag har avstått tulpaner beroende på glupska trädgårdsbesökare och satsar istället på narcisser. Det gör att jag blivit mer och mer förtjust i den av många avskydda färgen gult. Men jag gillar gult. Solens färg!

Ha en fin helg!
Kram Anita
ulla laiho sa…
Det är härligt med färger. När jag började skaffa blommor på 1970-talet var det skarpa färger som gällde. De har nästan helt försvunnit.

Numera väljer jag mildare toner. Jag fegar också med mycket grönt. Trösten kommer på hösten med all världens färger på framför allt bladen. På våren smyger man omkring och hoppas medan man på hösten rusar runt och bara njuter av färgfyrverkeriet.
Unknown sa…
Härligt med nybakat-doft! Dina tulpaner är ju också verkligt speciella! Tack för att jag fick vara med. Trevlig helg!
Merja sa…
Regnbågsrabatt låter häftigt😊 Börjar gilla gult mer o mer i trädgården. just nu njuter jag av alla höstfärger. Trevlig helg!
Charlotta sa…
Att ha färgerna i tema eller blanda som komplement är att ge färgerna en extra boost i trädgården. Nu börjar höstfärgerna och de är lika underbara som vår- och sommarfärgerna. :)
Marit sa…
Spennende emne dette her med farger!
Vakre bilder du viser :)

Klem, Marit
Aud sa…
Spennende å sortere fargene i forskjellige bed. Jeg blander nok en del :-)
Marina sa…
Orange finns inte här heller på så många ställen. Finns den alls? Nej, tror inte det faktiskt. Den färgen är svår.

Kram
Mmm, färg är ju underbart! Många tyckte nog jag var lite blek i mitt inlägg förra veckan, så jag försöker kompensera! ;) Skämt åsido hade jag kunnat fota jättefina höstfärger nu, men har inte varit ledig alls! Får försöka tas igen nästa vecka! Gillar din bild på hortensian och jag måste ut och sniffa på katsuran i helgen - om jag hinner innan det blir kolsvart? Ha en fin helg! :) Mia
Ooops, fniss... Såg att jag var för snabb i förra kommentaren! :) Hur har dina katsurablad blivit så vita redan??? Ha det bäst! :) Mia
Jag gillar gult, inte minst på våren när Tulipa tarda blommar i ett gult hav. Och gullvivorna. Och nunneörten... senare på säsongen är annat favoriter. Älskar färg i trädgården, men på rätt ställe. Är nog ganska petig att det inte ska krocka allt för mycket. Men har man ett orange tegelhus så gäller det att se upp! ;)
Kram Kristina
HWIT BLOGG sa…
Ja alla färger är ju ljuvliga! Och alla årstider har ju sin färg vilket är härligt...
Kramis,
Titti
Lotta sa…
Det är så himla kul att medverka i blommig fredag och du gör ett toppenjobb som upprätthåller det! Tack för trevlig kommentar och tack för dina njutningsbara bilder. Har verkligen försökt att lämna många kommentarer idag men nu ger jag upp för datorn segar alldeles för mycket...
Trevlig helg! Kram Lotta
Vackra bilder o växter hos dig!
Att få ihop färger till något njutbart, just för en själv är viktigt!
Ibland vill man ha ett potpuri av alla dess färger och ibland vill man bara att allt ska gå i samma nyanser!
Bra att ha bägge alternativen i en trädgård, kan jag tycka!
Trevlig Helg o vecka!

Kram Ewa :)
Inger sa…
Javisst är det roligt med färg och tulpantiden är bara ljuvlig. Kram
Veronica sa…
Nämen nu blev jag fundersam... Jag satte ju en Katsura i våras. Den är orange-röd i bladfärgen nu och inte alls gul! Och inte har det börjat doftat heller. Är det så att den inte börjar dofta förrän den är helt gul?

Snygg är den i varje fall!

Kram och ha en härlig söndag

Populära inlägg