Trädgårdsmässa och grindhålsfix!

Igår var jag på trädgårdsmässa på Taxinge slott. Det är verkligen ett vackert slott som ligger fantastiskt och jag hade stora förhoppningar på mässan. Lite snopet var det att det var så få utställare. Desto bättre var det att de som sålde växter hade mycket fina plantor. Naturligtvis kom jag hem några av dem.
Rudbeckia Sunrise och höstöga i en mild gul ton som ska få stå nära min älskade Pilgrimsros

Jag älskar doften och den milda gula färgen som The Pilgrim har


Jag köpte dessutom tre Strålrubeckior som ska planteras med två plantor höstöga som har en starkare nyans av gult. Alla växterna ska placeras i regnbågsrabatten.

Strålrubeckia och höstöga

Jag har blivit helt förälskad i Solhattar. De är så vackra och håller sig fina länge när de blommar. Dessutom är det underbart att se alla bin, fjärilar och humlor som surrar runt dem.

Min Magnus tillsammans med Bonica och Stenkyndel

Annars har helgen gått åt till att börja fixa till grindhålet. H har gjutit plintar som ska hålla våra stora grindstolpar på plats.

Arbete på gång! Cementblandaren har gått för fullt hela dagen.
På Bauhaus hittade vi stolpar som är 20 *20 cm.

Hoppas vi kan få upp dem i veckan. Skulle vara underbart att få måla dem och fästa den färdiga staketdelen till den ena stolpen. Innan grinden kan komma upp måste vi bygga bron som ska gå över det lilla diket.


Ja, då har en helg gått och det är tillbaka till jobbet som gäller. Få se om jag kan sno till mig en kväll och rensa lite ogräs och kanske flytta på lite växter. Inte klokt vad helger försvinner fort när man jobbar.

Kommentarer

Mademoiselle sa…
Vad vacker Pilgrimsrosen är! Och vad lummig tomten har blivit sedan jag sist såg den!

Själv sitter jag och funderar om jag ska orka ta mig till badmintonträningen ikväll eller inte. Det lutar åt inte för övrigt ;)

Kram
IreneL sa…
Jag gillar också solhattar! Underbara blommor!
Ha en fin dag! / Irene

Populära inlägg