Klantigt!

Idag har jag grävt dike för att plantera avenbok framför glasverandan. Inte helt lätt i leran men skönt att få komma loss med trädgårdsarbete. Jag hade tänkt plantera häcken redan förra året men så blev jag ju gravid och orkade inte gräva. Känns skönt att ha kroppen tillbaka och att kunna ta i ordentligt.

Inspirerad av grävandet bestämde jag mig för att så lite fröer. Inte som förra året när jag började i januari och hade hela vardagsrummet fullt innan jag kunde plantera ut alla plantor. Jag plockade fram mina fröer och bestämde mig för att sätta sommar rudbeckia, ungersk stockros och gulros och följde anvisningarna jag hade skrivit på förpackningen. När jag nu gick in på Impectas sida för att kolla på bilder för att kunna visa er hur de ser ut hittar jag att stockrosen och gulrosen ska sås utomhus och att det kan ta upp till 6 månader innan de kommer... Snacka om att jag är klantig.

Sommarrudbeckia, Prairie sun.

Ungersk stockros och gulros, bilder från Impecta
Ja, ja det blir som det blir. Nu står de på fönsterbrädan och när sommarrudbeckian kommer upp poppar jag upp alla ur pluggboxen och sen planterar jag om stockrosen och gulrosen i små krukor och ställer ut dem. Funkar det så funkar det...

Kommentarer

Populära inlägg