Årets projekt!

Här kommer årets uteprojekt. Förra året hann vi inte göra mycket... delvis på grund av att jag var gravid, jag orkade helt enkelt inte. Få se hur mycket som hinner bli klart i år innan utesäsongen är slut.
  • Avenbokhäck och uteplats framför glasverandan!
Häcken är på plats nu är det "bara" att jämna till, lägga kalkstensplattor och göra en trapp in.

  • Stödmur på baksidan.

Göra en stödmur i lecablock som sedan slammas i grått, 12-15 m lång. Här är en gammal bild från när vi precis hade fått gruset på baksidan på plats. Vi har inte ens hunnit måla verandan.

  • Tak över stora verandan
Helst vill vi ha falsad plåt men det viktigaste är att vi får upp ett tak så att vi kan sitta där även om det småduggar eller är gassande sol.


  • Staket mot framsidan och parkeringen

Vi har pratat med en person som ska skicka oss en offert, drömmen är att staketet ska se ut ungefär så här:

  • Grindstolpar, grind och gångbro

Jag har sett stolpar som är 20 gånger 20 cm, sen är det bara att hitta en grind. Vi måste dessutom göra en bro från vägen så att vi slipper gå ner i ett litet dike. Det är inte blött men känns väldigt ofärdigt som entré och inte speciellt välkomnande.

  • Halvmånen

Rensa bort allt ogräs som numera bor där och plantera svanfjädergräs, solrosor i olika former och krasse.

  • Grönsaksland

Göra ett grönsaksland som är 6 gånger 1.20 meter. Landet ska vara upphöjt cirka 30 cm och stödet ska vara ett pilstaket. Landet kommer att vara högst upp på slänten med möjlighet att gå runt landet från alla sidor.

Ja, vi får se vad som hinns med för utöver dessa projekt så ska ju rabatterna rensas, småplantor skolas om, buskar och träd planteras...

Kommentarer

Margot sa…
Det var inte lite projekt det! Du lär inte få några fritidsproblem i sommar, och dessutom en liten att ta hand om!! Så behöver du ha tid till att njuta av sommaren och "slappa" lite också, det är viktigt!
Det kommer att bli jättefint när ni rott projekten i hamn!
Ha det gott!
// Margot
AnnCharlotte sa…
Många projekt och dessutom en liten bebis att gosa med....;))

Populära inlägg