Äntligen!

Det var länge sen sist! Länge sen jag satte fröer inomhus. När jag började satsa på mitt företag så fick trädgården och trädgårdsintresset sättas på paus och allt vad fröer inomhus hette fanns det helt enkelt inte tid för.

Men idag, idag satte jag fröer! och jag hörde mig själv sjunga som tradilutter medan jag gjorde det. 

Först i jorden kom Blomstermorot Dara

Mycket dekorativ vildmorot vars luftiga flockblommor går i huvudsakligen mörkt purpurlila men även i syrenlila, gammelrosa samt även enstaka rent vita blommor förekommer. Utsökt vacker och hållbar i buketter, ett utmärkt alternativ till Ammi majus. Går också utmärkt att torka. Älskas av bin och fjärilar. Blommar redan första året. Förkultiveras eller direktsås, har 10-12 veckors utvecklingstid från sådd till blomning. Trivs bäst i soligt läge.

Höjd: 80 cm
Groningstemperatur: 16-18 C, Ca 25 fröer

Sen Kungljuset Southern Comfort
VERBASCUM SOUTHERN CHARM 
Fantastisk både i rabatt och som snittblomma. En finstämd färgblandning i aprikos, lila, smörkola och rosa. Stadig och buskigt växtsätt. Blommar juni-juli. 
60 cm. Tvåårig/perenn. 
Lejongap Lavender
Det här är en helt ny färgton för lejongap. En ljuvt, mjukt rosa lavendel. 
Utsökt. En ovanligt hög sort, på 100-120 cm raka stjälkar. 
Sådde 2013 och då grodde fröna på 5 dagar. 50 frön.


Lejongap Twinny peach
Persikofärgade, helt fyllda doftande blommor på bara 20 cm höga plantor har gjort detta lejongap till en AAS-guldmedaljör. Då den är fylld blommar den under längre tid, då den inte blir pollinerad lika lätt... Ettårig, förodlas. 50 frön 

Luktärt Mammoth och Bouget Mix

Mammoth:
Storblommande luktärt i variationsrik färgblandning. Mycket väldoftande och extra långstjälkig, särskilt bra i buketter. För spaljé och liknande.



Blötlägg fröerna 1 dygn före sådd. Frö som inte svällt kan snittas i skalet med vass kniv och blötläggas ytterligare 1 dygn. Förkultiveras inomhus i såjord i april. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Håll sådden vid 18-20 grader, ljust och svalt efter groning. Hantera varsamt vid omskolning. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Toppas vid 7-10 cm för mer grenade plantor. Odlas i spaljé eller liknande. Rensa efterhand för längre blomning.

Bouget Mix
Doftande luktärtor i alla regnbågens färger. Perfekt som klätterväxt vid spaljé eller staket såväl som snittblomma. 
-Förodla mar-apr eller så direkt på växtplatsen.
- Blommar jun-sept.
- Ettårig.
- Höjd ca 180 cm. 
-Ca 25 fröer.

Så nu är jag igång med sådder igen och trotsar kylan och snön den här påskhelgen!

Kommentarer

Merja sa…
Så härligt! Jag har satt några trots platsbrist. Kan inte låta bli!
Blomsterböna, Rosenskära, Tomater, Törnrosaskjortel,Heliotrop och paprika:)
Ha en fin vecka!
Men så roligt! Känslan när fröna är i jorden och man får gå och vänta är en väldigt bra känsla :)
Hoppas det gror bra!
Marit sa…
Så godt at du endelig fikk tid til å så noen frø! Vakre farger på de Løvemunnene, og spesielt den som var rosalilla. Den har jeg ikke sett før.

Klem, Marit
Maribel sa…
Härliga färger på dina växtval. Har också sått morotsblomma. Klockrankan har vuxit säg stor och ståtlig. Vill nog ut snart men vädret tillåter inte det på ett tag.
Ha det fint /Marika
Karin M. sa…
Schöne Farben und Blüten.....
Liebe Grüße, Karin
Godt å kunne sette igang med frøsåing ! Denne våren har vært ganske sti for oss, men nå har vi fått unna det verste, kan lettere se hva vi får tid til, og sette igang.
Den ferskenfargede løvemunnen var veldig fin:-)
Lykke til med såing !
Eirin
Veronica sa…
Vad roligt att du fått ner några finingar i jord... Tillslut kan man inte stå emot längre :)
Jag hade bestämt att jag inte skulle driva upp så mycket i år!
Om du får igång många av den där lavendelfärgade skönheten så kan en få bo hos mig. I utbyte har du runt 500 småplantor av olika sorter att välja mellan här ;)

Kram
Vilka underbara blommor! Jag har faktiskt en påse med "sommarblommor" som jag fått och som jag inre har en aning om vad det är. Hade tänkt så dom direkt ute, men snöovädret i helgen satte stopp för det. Idag är det visserligen helt snöfritt, soligt och vindstilla - men varmt, det är det inte! Alltså väntar jag nån dag till.....
KRAM
Susie
Underbarara färger på kungsljusen. Måste helt enkelt testas.
Menar du att blomster moroten är flerårig?
Allt gott
/Anette
Unknown sa…
Menar du att blomster moroten är flerårig?


หนังตลก
Awesome and interesting article. Great things you've always shared with us. Thanks. Just continue composing this type of post.

Populära inlägg