Blommig Fredag - Något nytt?

Ja, det kan man lugnt säga! Just nu bor vi mitt i ett gigantiskt bygge. Förut hade vi en skogsdunge som närmsta granne nu ska vi få ett par höga hus! Jepp! Så kan det gå. Först deppade jag lite men när det väl blev klart att det skulle byggas så får man helt enkelt gilla läget och bejaka det. 


 Fördelen är att det blir ljusare på tomten och att vi har lyckats få bygget bredvid göra vår långa trapp som vi planerat för från stora vägen upp till oss. 


Kommer nog bli bra när allt är klart och det får bli lite grönare. Trappen är vi jättenöjda med och jag har redan börjat fundera på vad jag ska planera längs kanten...Nästa fredag är temat för Blommig Fredag - Nolltolerans!Kommentarer

Veronica sa…
Oj!Oj! Jag fattar!

Men jag fattar inte riktigt vart trappan är? Är den ifrån vägen på vänster sida om helvetesön?
Det kommer att bli bra framöver.
Jag fick panik när dom byggde huset bredvid oss (äldreboendet) och byggde på ytterligare en våning jämfört med det gamla huset. Idag glädjer jag mig över hur de äldre hänger på sina balkonger för att se vad vi gjort och alla deras positiva kommentarer om hur mycket de uppskattar det :D

Kram
Vilken fin trappa, helt underbar.
Trevlig helg!
Birgitta
Marit sa…
Så fin trapp dere har laget! Det blir flott når du får plantet på siden der.

God helg!

Klem, Marit
De flesta förändringar är lite jobbiga till en början, men det är helt rätt att gilla läget. Hos oss ska de bygga ny förskola mittemot och en massa nya bostäder i kvarteret snett över, så jag vet precis!!! Kram Elin
Anni sa…
Oj! Men det är klart, så här års syns det ju extra mycket. Det lär inte dröja länge förrän det vuxit upp och blivit ganska skyddat grönt igen.
Trappan ser spännande ut, det var ju roligt att få till den. jag ser fram emot att få se hur den ser ut när det grönskar!
Trevlig helg!
Vi är i samma situation. "Vår skog" håller på att förvandlas till ett villasamhälle med ca 300 tomter. Känns så där...
Nu bor inte vi precis i smeten utan i utkanten av området, men visst saknar vi våra stigar och svampar. Det positiva med det hela är ändå att vi nu har gatubelysning i "skogen", så vi kan ta promenader om kvällarna även den mörka årstiden :)
Trappen blev ju kalas och när våren är här och det börjar grönska så kommer ni säkert inte märka av era nya grannar så särskilt mycket.

Ha det gott! /Birgitta

och trevlig helg!
Gunilla sa…
Lite tråkigt men man vänjer sig till slut.

Så fantastiskt fin trapp den smälter in i omgivningen så bra.
Det kommer att bli toppen när du får plantera där.

Trevlig helg
Unknown sa…
Vad man än väljer för boende så råder man inte över grannskapet. Det är en viktig lärdom de flesta får erfara förr eller senare på något sätt. Vi kommer att få telemast i "vår skog" t ex.
Höghuset (nå ja, fyra våningar) som byggdes en bit bort i vårt villaområde blev faktiskt ett lyft, snyggt och ljust, det enda jag reagerar på är massa parkerande bilar på våra smala villagator på kvällarna.
Förändringar sjunker in och blir normalläge så småningom.
Och vilken planteringsutmaning! Härligt! Lycka till!
Marta
Underbar trappa men hur får man ett bygge att bygga den? Vi hade en orörd skog med nerfallna träd, ovanliga svamparter, fridlysta växter och djurliv bakom uthuset. Nu har vi asp- och ekdunge med tre meter högt ogenomträngligt sly. Inga goda matsvampar längre. Vitsippor och liljekonvaljer kämpar i mörkret.
Ska bli kul att se hur det växer fram runt din trappa så småningom.
Allt gott
/Anette
Ja det förstår jag var en chock. Men hoppas det kommer fler ljusa sidor av saken med tiden. Man rår ju bara över sin lilla plätt.
//Helene
Unknown sa…
Åh, den trappan är ju bara så vacker, förstår att det är kul att planera vad som ska rama in den! Förstår också att det är pesstigt att få höghus till grannar men den är ju bara att gilla läget! Trevlig helg! /Lotta
Maggan sa…
Det är bara att gilla läget men nog förstår jag att den första känslan inte helt var bra men som det är med förändringar så är det inte alltid att de behöver bli av negativ karaktär.Det blir säkert bra för trappan är ju riktigt fin och när det blir planterat där så kommer det säkert bli jättefint där.Ha det gott/Margareta
Carina sa…
Det är väl som man säger - inget ont som inte har något med sig. Så jag gör som du och försöker se det som blir bra eller bättre.

Kram,carina
Maribel sa…
Hoppas det blir bra med nya grannar, trappan blir i alla fall riktigt fin.
Ha en trevlig helg!
Marika
Ja man vet aldrig vad som händer i omgivningarna, det kan bli dra och dåligt. Ha det fint. Carita
Lotta sa…
Visst hade du bild med en trappa inbäddad i murklocka? Det ska bli spännande att se vad det blir av denna pärla. Här har de i tjugo års tid pratat om en riksväg som ska gå bredvid tomten. En vacker dag står grävarna här och hur ljust jag än försöker se på saken så tror jag rådjuren uppväger långtradarna. Jag kan bara hoppas att det tar tjugo år till innan ärendet står först på dagordningen. Ha en härlig helg
Lotta
Inger sa…
Bra att kunna se positivt när situationer som man inte kan påverka uppstår.
Och trappan ser jättefin ut, förstår att du tänker på växter för att fullända det hela.
Kram
Laila sa…
Förstår inte hur du kan ta det så coolt! Men å andra sidan - nu får du kanske en massa förhoppningsvis trevliga grannar som kan beundra din finaträdgård!
Trappan - super! Ser fram emot att få ta del av växtvalet!
Kram
Drömgården sa…
Blandade känslor!
Vi har alltid haft lite skog på tre sidor av huset, men för ett par år sedan höggs skogen ner och sedan kom ett 1,5 plans hus där. Känns som att det är ganska nära på, men vi vänjde oss rätt snabbt. som tur fick vi riktigt bra grannar!

Snygg trappa! Ska bli roligt att se vad du hittar på där. :)
Har inget bidrag denna vecka, måste hinna fixa helgens kalenderluckor eftersom att jag kommer jobba... Men vi tar nya tag en annan vecka.
/Kitty
Anita sa…
Ja dessvärre är det ju så, det behövs mycket bostäder och dom kommer närmare och närmare ens eget boende. Vi har en skogsbacke i utkanten av vårt område. Den kommer också att bebyggas. Men det gäller att se fördelar och det har du ju gjort. Trappan är supersnygg och påminner mycket om trappor jag sett på trädgårdsresor i England. Och att få in ljus i trädgården ä inte fel. Det kan bli en helt annan växtzon.

Önskar dig en fin helg!

Kram Anita
Anjas Hill sa…
Oj, så fin trappa! Det finns också något väldigt fint i din attityd när det gäller nybyggnationen.

Hoppas att du blir helnöjd med allt!
/Anja
Hetty sa…
Yes, I konw the feeling. We had two houses build next to our house. I had to change the layout of the garden. Hope it will turn out good for you. Groetjes Hetty
AnnA sa…
Jo, så är det. Ibland blir det bättre än man tänkt förut...Datorn strulade här hemma, så det blev ett mycket försenat inlägg, men ändå!
Trevlig helg!
hälsningar
Anna
Anonym sa…
Alltid tråkigt när man har valt ett ställe pga omgivningarna, men saker som inte går att göra något åt är det bättre att släppa och försöka gå vidare. Jag gillar verkligen trappan och hoppas förändringen i det långa loppet blir positiv för er.
Önskar dig en fortsatt fin helg!
Kram Kristina
Svårt påverka förändringar i omgivningen. Du har vänt det till något positivt och trappan ser helt naturlig ut där den slingrar sig upp.
Trevlig advent!
Anette
Tänk att saker och ting alltid ska förändras - och nästan alltid till det sämre. Sen när det gått en tid så upptäcker man att det faktiskt blev riktigt bra! Det mesta har ju både för och nackdelar med sig. Och som tur är så har ju du redan börjat acceptera och uppskatta en del av förändringen, inte dumt. Så GRATTIS!
KRAM och trevlig advent - Susie

Populära inlägg