Blommig fredag - Sommarens projekt!

Sommarens projekt har utan tvekan varit vår jordkällare... H började gräva ur den för snart två år sen och hela förra sommaren så grävde han 2/3 för hand. Nu i år så var det äntligen dags att sätta igång med fortsättningen och vilket jobb H har lagt ner!
Det är inte helt klart än! H har kommit lite längre än sista bilden. Med kylan som kommer nu så sätter vi in en högre växel, köper mer bubbelplast och en byggfläkt och kör hela helgen. Vi vill få stommen klar innan vintern!Nästa fredag så är temat för Blommig Fredag - Sommarens största njutning!

Kommentarer

Trevligt projekt :) och vilket jobb som sagt H har lagt ner, handgrävt...
Antar att ni odlar en del och att det kommer bli en perfekt förvaring för era skördar.
Hoppas det går bra för er i helgen och att ni hinner klart enligt planen.
Allt gott! / Birgitta
Owao! Vad avancerat! Blir väldigt snyggt. Lägger ni in el? Ser ut så på bilden, gissar att man behöver viss stödvärme under den kallaste perioden. Vilken temperatur ska källaren hålla?
Kram
Martas rike sa…
Fuskigt att vara gift med byggnadsingenjör/anläggare/snickare, med snygga lockar dessutom! Livet är orättvist!
Grrrr. Typiskt att behöva gå grön och avundsjuk hela helgen. 😉
Jahaja, en kram, då
Marta
Meta sa…
Vad härligt med en matkällare för allt som kan bevara under vintern och till kalla saker på sommaren. det skulle jag med vilja ha, Men här är det nog med projekt ett tag nu när detta blir klart, säger mannen. Det är bra med en "händig"( inte konstig då, kan lätt missförstås)Man, så mycket roligare det är när ni gjort det själva.Tycker vi med. Hoppas ni hinner med det som tänkts innan sommaren kommer.Spännande att se hur det blir utanpå när det är klart
Ha en fin jobbarhelg
Kram Meta
Wow vilket projekt. Så ni jobbar och står i för att få det klart.
Ha en fin helg
Kram Maria
Maribel sa…
Vad trevligt med en jordkällare, ett riktigt stort projekt. Håller tummarna att ni har vädret med er i helgen.
Ha det fint!
Det var inte ett litet projekt ni hade i sommar.Vilket jobb han har gjort din man.
Ha en skön helg.
Anita sa…
Vilken dröm att ha en egen jordkällare. Vilket arbete H lagt ner. Och snyggt blir det! Och väderprognoserna ser bra ut för helgen så ni har turen på er sida.

Ha en härlig helg!

Kram Anita
Lotta sa…
Fantastiskt kul projekt och jag förstår verkligen att ni lagt ner massor av arbete. Det blir verkligen kanonbra! Ska det bli jord och växter på taket? Tänk vilken lycka när ni kan fylla den med alla godsaker ni odlat! Trevlig helg och ha det bäst! Kram Lotta
Rejält stort projekt.
Allt ser så snyggt, rätt och bra ut. Väldigt lik den som min pappa en gång byggde.
Trevlig helg!
/Anette
Anjas Hill sa…
Ett projekt som heter duga :-)!

/Anja
Merja sa…
Det var ett rejält projekt! Förstår att det har tagit tid, men kommer säkert att bli väldigt bra. Hoppas ni hinner klart med stommen.
Trevlig helg!
Maggan sa…
Vilket jätteprojekt men så roligt med en jordkällare så lycka till med den./Margareta
Anni sa…
Vilket fantastiskt projekt! Så användbar när den är klar! Ser fram emot att få se bilder när jordkällaren är fylld av godsaker!
Jag hade redan beskrivit sommarens lilla projekt, så jag länkar till det blogginlägget från början av september, hoppas att det är okej.
Önskar alla en trevlig helg, reser söderut idag och kan nog inte titta in hos er andra förrän på måndag.
For et spennende prosjekt. Ikke rart at dette tar tid, man ser jo at det er utrolig mye som skal til. Fantastisk å se hvordan en jordkjeller skal bygges, jeg har aldri sett noe lignende. Gleder meg til å følge med i hva dere skal bruke kjelleren til. Lykke til videre i prosjektet og ha en riktig fin helg. Viktig å nyte også. Hilsen fra Liv
Så härligt projekt men stort. Du får mycket nytta av den när den blir färdig. Jag är spänd på att se hur ni gör med utsidan. Ha en fin helg. Carita
Fantastiskt projekt ni håller på med! Det är toppen med jordkällare. Perfekt att övervintra växter i bland annat. Lycka till med resten och tack för att du håller i blommig fredag, det förgyller livet en smula så här års. Ha en skön helg!
Kram Titti
Gräva för hand - respekt!! Skicka hit honom sedan, jag vill också ha en jordkällare...:-)
Kram och fin helg!
Elin
Inger sa…
Vilken fin gammaldags form på källaren. Lycka till med fortsättningen!
Kram
Det där ser verkligen spännande ut, ska bli roligt att följa....
Trevlig helg
Anita
Vilken dröm med en så fin jordkällare och vilken händig man du har.

Ha en fin helg

Kram Madde
En jordkällare skulle jag också vilja ha!
Ser ut som om nån tänkt till ordentligt, men jag skulle velat ha lite text till bilderna. Hur är det tänkt... vad är det för rör... ser inte ut som en klassisk modell.
Önskar trevlig helg
Anette
Veronica sa…
Jordkällare? Vad ska ni förvara där? Alla härliga morötter och rödbetor du odlar?

Mja, det vette sjutton om jag litar på det!

Det är en riktigt jäkla snygg Vinkällare ;)

Kram och trevlig helg!!

//V
AnnA sa…
Godkväll&godnatt!
En jordkällare är ett trevligt projekt. Vi har pratat lite om det här hemma, men...I år fick vi allafall till vår sittpergola till rosen 'american pillar.
Trevlig helg på dig!
Hälsn
AnnA
Intressant projekt, hoppas ni blir klara med det ni vill innan vintern och att du berättar mer framöver hur ni har tänkt med design och funktion.
Kram Kristina
Anonym sa…
Jordkällare är perfekt för att spara saker i! Jag skulle vilja ha en ingång från huset och ned i en jordkällare. Har en tanke i huvudet, men det blev inte denna sommars projekt! :)
Vad fint det blir. :) Vi har en gammal jordkällare som är byggd in i berget i vår trädgård en gång för längesedan. Men den behöver renoveras då rasrisken är stor. Vore ett perfekt projekt för Ernst. ;)

Lycka till med ert fina bygge och ta hand om er.♥

Kram Lotta
Spännande bilder, nu vill man ju veta mer om hur ni tänkt! Egna ritningar, hur väl isolerat blir det, användning? Hoppas på fortsättning!
Men vad häftigt! Vilket projekt, spännande att följa och vad kul med star av Blommig Fredag igen, jag kom med i elfte timmen nu så jag måste lönka till ditt!

Ha det gott, kram Ewa :)
Hajan sa…
jAG ÄR I STORBEUNDRAN ÖVER eRT ARNETE. HOPPAS NI GÅR I LAND MED DET HELA.
DUKTIGA NI. HURRA HURRA
Zauberpalme sa…
Cool project. Thank you for hosting and have a nice weekend.

Populära inlägg