Olycka!

I slutet på januari var jag ute och skottade runt alla rosor, buskar och småträd för att sorkarna inte skulle gnaga sönder allt som de gjorde förra året. Då, för en månad sen, hade de inte förstört något. Det enda jag kunde hitta var en avenboksplanta som hade fått ett par skråmor men det var inte mycket och plantan skulle säkert klara sig.

För två veckor sen kom det en massa nysnö och det blev grymt kallt. Jag har medvetet väntat lite med att skotta eftersom jag tänkte att den värsta kylan skulle försvinna så att rosorna inte skulle frysa ihjäl.

I dag var det dags att skotta bort all snö och frigöra alla växter. Aldrig för mitt liv hade jag kunnat tro att på två veckor skulle sorkarna hinna förstöra så mycket.


Av 29 avenboksplantor har de gnagt på 24! Ett par är "bara" skavda på en sida men de flesta är ringbarkade. Mina Venusta Pendula har blivit totalt ringbarkade så jag kommer inte få någon blomning i år heller. Just nu är jag så #¤&# förbannad! Jag som såg fram emot att få en vägg framför glasverandan. Nu får jag köpa nya plantor och vänta ett år till. Nästa år, om det kommer snö, ska jag skotta varenda gång det har snöat. De små odjuren har kalasat i vår trädgård för sista gången... och det är inte hot utan ett löfte!

Kommentarer

Populära inlägg