Röjer för att stoppa de små gnagarna!

Förra vintern tyckte jag det var toppen med all snö som låg som ett täcke över mina rosor och skyddade dom mot kylan... Tills snön smälte och jag upptäckte att sorkar varit framme och gnagt sönder alla klätterrosor och en hel del buskar. Mina Venusta Pendula blev beskärda vid roten och förra sommaren fick jag ingen blomning.

I år har jag startat krig mot sorkarna och gräver bort all snö kring mina buskar och rosor. Jag startade med granhäcken och avenbokhäcken.

Ett litet sorkhål, som antagligen har varit en motorväg under snön
För avenboken var det i grevens tid. Tack och lov hann de bara mumsa på en av plantorna och jag hoppas att den klarar angreppet.
Gnagd avenbok
Ganska mysigt att gräva loss i snön och njuta av solen även om dagen var kall. Passade på att fota lite knoppar och blodhasseln.
Blodhassel

Min lilla granhäck som just nu är vind och sne efter att ha legat under snömassorna. Hoppas den rätar upp sig i vår.

Annars sitter jag och drömmer över frökatalogerna och det kliar i fingrarna att få sätta igång... men jag ska härda ut för hur i jisses namn ska jag hinna sköta småplantor från februari till maj. Nej, det får allt vänta! Men drömma kan man...

Kommentarer

SqZ sa…
Kul att läsa din inlägg igen :-) Sorkangrepp har jag inte ens hunnit fundera på. Jag är mer orolig för att den tunga och stenhårda snön ska ha knäckt allt.
Hélena sa…
Tack! Känner igen känslan från förra vintern men efter massakern som var på alla mina rosor och buskar är jag som besatt att hindra sorkangreppen i år... Är det inte rådjuren så är det någonting annat!

Populära inlägg