Lycka i ett nytt objektiv!

Är hemma, fortfarande förkyld och med en kittlande känsla i halsen. Det märks att det är svårare att bli av med hosta och snuva när man är gravid. Imorgon måste jag gå till jobbet. Klarar inte av att vara hemma längre. Blir för rastlös!


A Shopshire ladknopp och rosblad i efter nyregn med mitt nya objektiv

Vilken lycka då att jag har köpt ett nytt objektiv till min kära Canon 40 D. Ett macro som heter Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1, för alla er som är fotointresserade. För er som inte är insnöade i fototeknikens värld är det ett objektiv som gör att du kan komma riktigt, riktigt nära.Som här! Vit sidenklematis, den första bilden med mitt nya macro, den andra bilden med mitt gamla. Eller bilderna nedan:Den första är med mitt nya macro och den andra med mitt gamla objektiv. Nu är det en hel del extremt närgångna bilder med mitt nya objektiv men man kan även fota på avstånd och det är ett grymt porträttobjektiv.
Längtar till nästa vår och sommarsäsong när jag kan ligga på alla fyra och fota små knoppar och insekter som kryper fram. Det finns bara en hake... jag måste investera i ett bra stativ. Det är väldigt svårt att få perfekt skärpa när man kommer så nära. Sen finns det en hake till... jag vill ha ett telezoomobjektiv också... mycket vill ha mer!
Men det är ju så roligt att bara finnas till i trädgården och fånga allt det vackra som finns precis utanför dörren!

Kommentarer

SqZ sa…
Jag går precis i köptankar för samma objekt som du skaffat. Fick det rekommenderat av en fotograf på jobbet. Kul att du också gillar det. Nu blir jag ännu mer peppad att slå till :-)
AnnA sa…
...och sedan har du en liten annan sockertopp att fotografera...
Ett bildminne, min flicka kryper på gräsmattan bland "pyttorna" i ngn söt klänning och blommig hatt. Hon kan väl vara c:a 7 mån.
Snart fyller hon 15...
Det är kul med nya grejer att testa.
Jag har dock en hybridkamera(NIKON Coolpix), dvs ingen direkt småbildskamera, men inte heller en systemkamera.Alltså kan jag inte köpa till objektiv...Å andra sidan, är den lagom stor att alltid ha med i väskan.
Den har en hyfsad macro och 24x optisk zoom, och den är ny sedan i somras, så jag har ännu inte lärt mig allt i den. Jag prövar mig fram, som alltid.
Lycka till med fotograferandet!
hälsn
AnnA
AnnCharlotte sa…
Spännande att komma nära inpå, ska bli kul att se bilderna...
Hélena sa…
Tack för era kommentarer. Alltid lika roligt att läsa. Objektivet är hur läckert som helst. Måste bara köpa stativ. Svårt att få in perfekt skärpa annars.
Lillianna sa…
Det är ett riktigt bra objektiv! Du kommer säkert bli helnöjd!
/Lillianna

Populära inlägg