Nu är det blockat mot skogen!

I går kom en kompis hem till oss och hjälpte H med att sätta upp staket mot skogen. Rådjuren har haft vår tomt som sitt andra hem och det är stört omöjligt att ha rosor och rabatter om man ständigt har rådjur på besök. Det blir på något sätt meningslöst.

Mot skogen ville jag inte sätta upp ett massivt staket/plank. Jag ville fortfarande få in lummigheten från skogen och rymden som blir när man kan se in bland träden. Efter en hel del funderande kom jag på att vi kunde använda oss av armeringsnät.

Näten smälter in och man ser dem nästan inte, samtidigt är de 2.20 meter höga och där har rådjuren inte en chans att ta sig över. Vi tog en bit mot grannen också. De har denna hörna som dumpningsplats och jag tror nätet blir perfekt att låta klätterväxter få svinga sig upp. Då slipper vi se deras skrotupplag och studsmatta.Fort gick det! Nu är det bara resten av staketet kvar. Vi ska sätta upp gränsen mot grannen som prio ett. Sen blir det nog rådjursstaket mot vägen innan vi sätter upp resten av staketet. Det tar ju en sån himla tid...

Kommentarer

Vilken fin blogg du har. Kul att hitta fler rostokar. Jag planterade 27rosor förra året, ska bli jättespännande att se hur de tar sig nu i sommar. Vi bor också i ett nybyggt hus.

Hälsningar
Nina
Britt sa…
Så praktisk och snyggt//Britt
Mademoiselle sa…
Vad roligt att läsa et nytt inlägg:) Ja, rådjur är ena riktiga marodörer! Tänk att tulpan- och rosknoppar ska vara så gott!
Ingela sa…
Gillar armeringsnät, man kan göra så mycket med dom. Hoppas det håller marodörerna stången.

:-) Ingela
Det är väl härligt att behålla kontakten med skogen som du har gjort, jättefint!
Växthusmadam
Lilla B sa…
Så finurligt! Det kommer ju att bli ett kalasbra stöd år klättervilliga växter. Lilla söta Bambi är inte så söt och fin när han äter upp snart sagt allt man har i trädgården.

Populära inlägg