Hur är det möjligt?

För en vecka sedan var det tjäle i marken och idag vibrerar marken och luften av växter och djur. Hur är det möjligt?

Egentligen är det kanske inte så mycket att fundera på utan bara att njuta. Gick lite tidigare från jobbet, kom hem, satte på mig gympadojor, gick en sväng, spanande på alla växter och hur de mådde, kände mig lycklig och nöjd.

Tog fram kameran och fotade lite. Här är utsikten man har när man sitter under eken. Just nu håller kommungubbarna på att gräva i gatan nedanför och lägga kablar. Kanske ska de plocka ner ledningarna? Skulle ge oss mer utsikt över sjön men ekorren som bor i skogsgläntan bredvid oss springer på ledningen för att komma till hasseln på andra sidan... Skulle sakna den synen från frukostbordet.

Syrenknopparna är på gång, ljusgröna och fyllda. Hittade en liten filur som satt mellan två knoppar... Vad är det? Är det en nyckelpiga? Lungörten är på gång, som sagt hur är det möjligt på mindre än en vecka.

Rosorna ser ut att ha klarat sig ganska bra men här är en som inte ser helt kry ut... Svart som sot. Få se om delarna under jorden har överlevt.

Imorgon ska det bli 12 grader varmt. Gissa var jag tänker vara? Precis, i trädgården :-) Äntligen!

Kommentarer

Mademoiselle sa…
GRATTIS till varen! Jag tyckte att ett litet grattis kunde vara pa sin plats sa här efter den väldigt langa och kalla vintern...

Kram!
Mia sa…
Visst är det underbart!! Jag har varit ledig idag och har tillbringat i stort sett hela dagen i trädgården... i t-shirt! Jippiii!! :)

Imorgon är det dags igen, ha en skön helg i trädgården!
Kram Mia
Gunilla sa…
Vilken lycka att redan kunna njuta av trädgården.
Vi har gråmulet väder och det töar men något trädgårdsarbete blir det inte än på ett ta för snön ligger kvar

Ha en fin helg i din trädgård

Gunilla
Hélena sa…
Tack! Det är så skönt att kunna vara ute i trädgården igen. Tycker lite synd om dig, Gunilla, men våren kommer nog snart.

Kram på er!
Hélena

Populära inlägg