Inspiration

För att komma ihåg alla bra, roliga och spännande idéer som man snubblar över när man läser hemsidor om trädgårdar och alla fantastiska trädgårdsbloggar vill jag ha en sida som jag kallar för drömmar & inspiration. Här kommer jag samla det jag hittar, kanske blir det av, kanske inte!En bänk att njuta av

Hur vackert är inte det här, en bänk inramad av tegelsten och mossan börjar ta över. En perfekt idé till baksidans entré. Bilden har jag lånat från Anita med bloggen De fyra blomsterhaven


Spaljerade trädJag har länge haft en idé om att ha spaljerade frukträd i trädgården och för att få plats så med allt jag vill ha. Varför jag inte har börjat än är för att jag inte kan bestämma mig för var jag ska plantera dem. På mässan fanns det här äppelträdet i en av balkongutställningarna. Kanske jag skulle ta och skaffa mig ett par stora krukor, tunnor eller korgar och börja med att ha träden i dem. Då kan jag flytta runt dem i trädgården för att hitta den perfekta platsen.

Entré från "stora" vägen
En hörna som är skuggig och har skogsgläntan som granne. Entrén ligger i slänten och vi måste ha trapp upp. Visst skulle det vara fint med sten och en port med klättrare som ramar in, kanske klätterhortensia, murgröna eller pipranka. Tycker mycket om den här bilden och portalen som är mer rustik. Vackert!


Blomsterlådor

Idag köpte jag Hus & Hem´s nya tidning Snickra & fixa. Jag har lite dille på att köpa böcker med projekt som man kan göra själv. Som vanligt drömmer jag mig bort och tänker på allt jag vill snickra & fixa. Självklart är jag realist och vet att sommarens projekt blir något helt annat men man kan ju få drömma lite.

Ett projekt som jag såg i tidningen och som jag faktiskt ska göra i år, banne mig, är blomlådor. Blomlådor i trä som ska sitta utanför köks och biblioteksfönstren.


Bilden har jag fotat av från tidningen så den är lite gryning. Vita blomlådor är så vackert men passar inte vårt hus så våra blomlådor får lov att bli vinröda som fönsterspröjsen eller gråa som fönsterfodren.

Lila/rosa rabatten


 I höst ska jag fylla lila/rosa rabatten med alliumlökar.... Många lökar! Det är masseffekten som gör det!
Verandan på Gotland!

Till sommarhuset på Gotland vill jag ha en stor veranda i trä, gärna i olika nivåer, som är behandlat med Sioo impregnering. Inspirationsbilderna kommer från Leva Kungslador precis utanför Visby. Impregneringen gör att trädäcket blir ljust och ser väldigt mjukt ut.


Dessutom vill jag ha något/ra träd/buskar som kommer upp ur däcket.

Piet Oudolf


Vilken inspirationskälla http://www.oudolf.com/piet-oudolf

Uppstammat Havtorn

Så läckert med havtorn som är uppstammat, ser ut som ett olivträd. Funderar på att inte ha Prunus Accolade i halvön utan istället ha tre uppstammade havtorn tillsamman med alla solälskande växter. Tål att funderas på! Bilder har jag lånat från http://tradgardmedutsikt.wordpress.com


Härliga färger i en härlig kombo. Bilder från http://villalinneanobbele.blogspot.se/

Populära inlägg