16 mars 2017

Glädje - Blommig Fredag

Det finns mycket man kan bli glad över när man har trädgård! Ett riktigt lyckopiller är när nu de allra första fina dagarna där man känner våren i luften. Igår hittade jag en ny blogg där jag läste om att beskära blåbär och att det är nu som man ska göra det!  Vilken lycka att hoppa i stövlarna, leta rätt på sekatören och ge sig ut till slänten och kapa lite gamla grenar. När jag gick förbi Regnbågsrabatten så kliade det i fingrarna att sätta igång med rosbeskärningen men ett par veckor till måste jag nog allt hålla mig. Det kan fortfarande blir riktigt kallt.Att vårstöka i trädgården är ren och skär glädje för mig! Sen blev jag glatt överraskad idag när jag fick reda på att min blogg hamnat på Expressens lista 11 bloggar du måste följa om du älskar trädgård! Otroligt roligt! 

Jag funderar så smått på att flytta bloggen till en sida där jag kan ha mer frihet att forma, skriva och visa bilder. En orsak till att jag inte bloggar lika mycket är att formen hämmar mig. Våren närmar sig med stormsteg och det är ju bara för härligt - kanske dags för ett glädjeskrik? Nästa fredag är temat i Blommig Fredag - Månadens bild och den här gången hoppas jag på att jag slipper visa någon som helst snö :-) 

10 mars 2017

Trädgårdsminne - Blommig Fredag

Vilken helg! Var ska jag börja? Hur ska jag lyckas sortera alla intryck jag har fått och alla bilder jag har i mitt huvud? För att inte tala om alla bilder jag har i min kamera!

Jag börjar med att säga tack till alla! Hanna som vi bodde hos i två nätter och som guidade oss till trädgårdar och handelsträdgårdar.  Som är generös och otroligt snabb i hjärnan med en replik ständigt på tungan. Vad jag har skrattat. Till Åsa som vi också fick bo hos en natt och som bjöd på en härlig kväll med familjen. Vilken värme, vilken kärlek.Till Anna, Katarina, Marina och Lotta som har bjudit in oss i sina underbara trädgårdar och bjudit på mat och fika. Till underbara Anna-Karin som kom på den här idén och som har kört hela vägen.
Vilken generositet, vilka kvinnor!

Ikväll visar jag inga bilder från trädgårdarna, men det kommer, massor :-) Jag måste sortera och smälta allt vackert jag har upplevt. Att göra en sån här roadtripp är så häftigt och jag rekommenderar alla att våga göra det. Det ger inte bara en massa inspiration utan också nya vänner. 

Väl hemma var det underbart att möta vår trädgård. I äppelrabatten har Ollioules blommat över och färgen lila dominerar totalt.


Jag älskar att se tillbaka i bloggen och hitta trädgårdsminnen! Nästan fyra år sen vi gjorde vår roadtripp Anna-Karin och jag. Så otroligt roligt det var och alldeles för länge sen jag gjorde trädgårdsbesök eller fick besök. 
Är du nyfiken på vår resa så kan ni börja läsa här och ett par inlägg framåt!


Nästa fredag är temat i Blommig Fredag - Glädje

2 mars 2017

Blommig Fredag - Vårtecken

En del kanske undrar om det inte är för tidigt att leta vårtecken men det tycker inte jag. Vårtecken måste man börja spana efter tidigt och jag tror ni alla har hittat något. Hos mig är det när solen når tomten vilket den redan har gjort och när jag ser hängen på hasseln.


Jag tycker det är så vackert i motljus och ett riktigt, riktigt vårtecken! Just nu är jag i Hassela och åker skidor men jag hoppas att när jag kommer hem ska den mesta snön vara borta.

Nästa fredag är temat - Trädgårdsminne!