27 maj 2016

Grand final!

Snart går vi in i juni och sommaren är här och det är dags för Blommig Fredags säsongs final och temat är Grand Finale! I trädgården har det egentligen bara börjat men det är roligt att avsluta hela vinterns Blommiga Fredag med en final av vårens prakt! Det är så vackert ute nu! Lyckan när tulpanerna matchar humlen! och äppelträden blommar mer än någonsin.Jag hoppas ni alla får en helt fantastisk sommar med mycket trädgård och blommor. Själv ska jag fota bröllop alla lördagar utom fyra till och med september. Det här är min tredje säsong som bröllopsfotograf och nu måste jag konstatera att jag har etablerat mig och när säsongen är slut kommer jag ha fotat 63 bröllop på tre säsonger. 

Bäcktisteln är supermaffig i röda rabatten!Jag har  också börjat planera för otroliga fotoresor med fokus på bröllop men började sen fundera på om jag kanske skulle göra samma sak med kombinationen foto och trädgård. Tror att det finns en hel del trädgårdsmänniskor som gärna skulle kombinera en resa till tex Italien, titta på fina trädgårdar, lära sig fota och redigera, bo tillsammans och äta god mat. Eller vad tror ni?

Man vet att det börjar bli sommar när F börjar leka med vattenslangen!

Blommig Fredag kör igång igen till hösten! Någon gång i september! Ha det bäst!

20 maj 2016

Därför älskar jag...


Tulpaner, ja varför skulle man inte älska tulpaner!? Så bastanta och skira på en och samma gång. Första stora färgklicken på våren när allt är på väg men inte ännu har helt kommit igång! Plikttroget kommer många tillbaka medan några väljer att inte dyka upp. I år ska jag markera var jag ska planera fler och jag ser att i rosa delen av Regnbågsrabatten behöver jag fylla på. Åh, vad jag blir glad av tulpaner!


Nästa fredag har vi säsongsavslutning för Blommig Fredag  med temat - Grand Finale!
13 maj 2016

Min vårfavorit!


Varför gör jag så här mot mig själv! Väljer ett tema som jag bara inte kan klara av själv. Hur ska jag kunna välja en favorit när jag har så många. Jag bara älskar alla vänner som slår ut fortare än vad jag hinner tänka. Som mina körsbärsträd! Eller alla underbara tulpaner...Men vackras av allt är nog den snövita blomman från Magnolian Merril! Det finns inte mycket som toppar det!Nästa fredag är temat i Blommig Fredag - Därför älskar jag....5 maj 2016

Trädgården just nu!


Äntligen så svämmar Facebook över av bilder på glada människor som skålar i rose och bubblor och strålar ikapp med solen. Vår och sommarvärme den här veckan har trädgården exploderat och kommit ikapp lite men trädgården ligger fortfarande lite efter om jag jämför med förra året då tulpanerna var redo att slå ut. Jag älskar den här tiden! När allt är på gång och allt känns nytt. Doften av hyacint är inte längre förknippat med jul utan vårträdgården när hyacinterna kommer tillbaka. Magnolians knoppar är precis på väg att slå ut och jag längtar! Längtar efter att se dom igen! Det är något lyxigt med Magnolior, så kort tid men ack så efterlängtade!Nästa fredag är temat för blommig fredag - Min vårfavorit!