29 april 2016

Rosa fredags drömmar!

Idag drömmer jag om rosa när det fortfarande känns kyligt ute! Trädgården är helt klart senare i år än förra året så jag ser helt enkelt till att blicka en månad framåt i tiden då rabatterna ser ut så här...


Och sen ytterligare en och en halvmånad när de blir avlösta av de här...


Man får säga vad man vill men rosa är en underbar färg i trädgården, så många nyanser och så vacker! Jag hade tänkt trädgårdar idag på min lediga dag men... nej! Det är kallt och blött och jag bestämmer mig nog för att drömma vidare...Nästa fredag är temat - Trädgården just nu!

21 april 2016

Ja, vad ska man säga...det tar aldrig slut!

En del har ogräs och en del har ogräs! Jag har tre sorter som är helt hopplösa och ett av dom är gigantiska! Jag vet att det finns några av er som verkligen gillar det här ogräset och som önskar att ni hade det i era trädgårdar... men tro mig! Hos mig är det helt hopplöst! 

Jag ägnade en dag till att röja och det är tungt, vasst och bökigt att ta hand om. När ogräset kom till vår trädgård tyckte jag att det var jättesnyggt och visst är det dekorativt men utseendet är inte värt det jobb och den skada det gör. Några före och efter bilder från vår mur där ogräset verkligen har slagit rot! Det blå i bilden är vår jordkällare som står under pressening. För att få lite perspektiv på storheten av det här ogräset så kommer en bild med mig i full action...
Vyn från gatan när jag tittar upp mot huset. Före och efter!För er som inte vet vilket ogräs jag pratar om kommer en bild när det står i sin full prakt!


Mina damer och herrar - jag ger er Parkslide. Jag står på samma ställe där jag fotade upp mot huset och... Ja, vad ska man säga! 


Nästa vecka är temat för Blommig Fredag - Drömmar om rosa!

14 april 2016

De första!

Det finns inte mycket som toppar de där första små som tittar upp på vårkanten! Jag blir precis lika lycklig varje gång och förundrad! Förundrad över att de orkar trotsa snålblåsten och ser lika underbara ut varje gång. Kan inte låta bli att lägga mig ner och försöka fånga dom på bild... varje gång... varje år!
Temat för Blommig Fredag nästa vecka är - Ja, vad ska man säga!?

8 april 2016

Förändring!?

Det finns många som har svårt för förändring! Som tycker det är jobbigt och vill att allt ska vara som det alltid har varit. Jag är inte sådan, oftast! Jag tycker om förändring, känslan av nya idéer och att tänka ut nya vägar. Jag älskart! Trädgård är ju också något som ständigt förändras, utvecklas och förfinas!


 

Men ibland blir jag sentimental! Som när jag funderar på om jag ska bryta av Regnbågsrabatten med lite andra färger och inte hålla mig till grundidén. Det händer varje säsong men sen kommer jag alltid tillbaka till ruta ett och behåller grundtanken med hela rabatten. Fast jag rensar inte alltid bort de blommor som dyker upp med en avvikande färg. Eller som tanken på att jag faktiskt vill flytta min blogg till en egen trädgårdshemsida där jag kan få ut mer av bilderna. Är så trött på blogspots begränsade format. Skulle vilja styra helt själv. Men då blir jag sentimental och tycker det är synd när jag har allt samlat här på samma ställe sen länge. 

Förändra eller inte... Nej, jag kommer att bo kvar här ett tag till fast det irriterar mig att bilderna blir så begränsade.Nästa Vecka är temat för Blommig Fredag - Vårens första!
1 april 2016

Å ena sidan...

.... är det väldigt trevligt med bilder i ett Blommigt Fredags inlägg! 
Å andra sidan så är det svårt när man är i New York och kortläsaren inte fungerar...

Skämt och sido! Fredagens tema har varit planerat efter dagens utflykt här i New York dit jag åkte igår. För tro det eller ej... det går att blogga om trädgård även om man är mitt på Manhattan! Lite svårt dock när datorn inte får kontakt med kortläsaren. Jag får helt enkelt köpa en ny imorgonbitti, New York- tid och lägga in bilderna efteråt men eftersom ni som bloggat inte ska behöva vänta på att länka in era inlägg så gör jag blogginlägget nu. 


För er som är nyfikna på vad det är jag ska visa i blomväg från en betongstad som denna så får ni komma tillbaka fredagkväll för att spana in fortsättningen på detta mycket mystiska inlägg och tro mig det finns mycket att titta på!

Och här kommer nu fortsättningen! En sladd är inköpt och jag har lyckats ladda ner bilder. En stor stad som New York är känd för sina höga hus och man kan inte undgå att tänka på betong. 


Å andra sidan finns det plats för blommor och grönt trots att man är mitt på Manhattan. Gårdagens promenad på High Line och ner till BatteryPark bjöd på många fina vyer!

 
 


Temat för nästa fredag i Blommig Fredag är - Förändring?