29 januari 2015

Drömmen om en vit rabatt!

Under Eken vill jag att den ska vara, min vita rabatt, så att jag kan se den från verandan i skymningen. Jag har drömt om den länge och ritat upp en plan, en plan som troligtvis kommer att se helt annorlunda ut i verkligheten. Tanken är att bädda in sittplatsen bakom rabatter. Sittplatsen är där jordpåsarna ligger. Sen har vi sandlådan och frågan är hur länge den kommer att finnas kvar. F börjar bli stor nu!Jag har drömt länge nog nu och i vår vill jag sätta igång med rabatten. Jag kanske inte hinner hela men en start ska det absolut bli. Under tiden får jag samla inspirationsbilder! Och efter den här fredagens tema kanske jag har fått fler favoriter hos er!Problemet är bara att vi troligtvis kommer att bli med studsmatta i år...inte min favorit. Nästa fredag är temat för Blommig Fredag - Vårlängtan!


23 januari 2015

Omöjligt!

Ibland undrar jag hur jag bestämmer mig för Blommiga fredagarnas teman? Hur ska man kunna välja ut bara en perenn till en favorit? Det är näst intill omöjligt! Ungefär som när jag den här veckan skulle välja ut sju bilder att hänga på bröllopsmässan. Sju av de nästan 20 000 bilder jag har levererat till brudpar under 2014.

Nåja, efter att ha bläddrat igenom bildarkivet så kom jag fram till en förälskelse som jag fick när jag var på Chelsea Flower Show för snart två år sen.Blir fortfarande lika glad när jag ser guldaklejan! 


Nästa fredag är temat för Blommig fredag - vitt!
16 januari 2015

Premiär - Årets trädgårdsplaner!

Så var det dags! Dags för årets första blommig fredag och nya utmaningar. Första temat för i år är vilka planer vi har för trädgården i år. Säsongen 2015!

Förra året blev ett trädgårdsfattigt år för mig! Jag hade 23 bröllop under året och när man går ut så hårt och samtidigt har ett heltidsjobb som biträdande rektor så måste något ge vika och tiden i trädgården blev mindre. Mer trädgårdstid är något som jag kommer att satsa på i år och jag ska helt klart söka och försöka vara ledig en dag i veckan under april för att kunna gräva och göra klart grunden för växthuset. Här en bild med F som står i mitten av det som ska bli växthuset. Det första jag ska göra är att gräva ur lite mer och sen grunda med singel, mura sockel, lägga tegelgolv, mura vägg, få dit alla fönster och så på med taket... Easy peasy! Andra trädgårdsplaner är att sätta igång med rabatten framför Eken och jag misstänker att det kommer att bli tvunget att skaffa en studsmatta. Blir en utmaning att få den att smälta in i trädgården. Slänten ska i år bli med hallonbuskar och lite andra buskar. Här är en bild från augusti 2013 när jag planterade blåbärsbuskarna. De har växt mycket under 2014 och gav rikligt med bär. Granhäcken är mycket större och jag tror minsann jag får göra ett granhäcksinlägg i veckan.


Jordkällaren ska bli klar!Tror det får räcka för den här säsongen...ska bli spännande att se hur trädgården ser ut om ett halvår!Nästa fredag är temat - Min favorit perenn!