Premiär - Blommig Fredag - Trädgården just nu!


Då var det dags! Oktober har kört igång och nu är det hög tid att få blogga om allt vackert som har hänt i trädgården under alla de månader som det har ekat tomt här på bloggen. Visst, jag har inte bloggat men det betyder inte att jag inte har fotat och varit i trädgården. Hårddiskarna är fulla med bilder från våren och sommaren som jag ska tortera er med under hela vinter i olika Blommiga Fredags teman. Första temat ut är:  Trädgården just nu! och det som blommar mest i min trädgård just nu är rosor och min lila klematis som klättrar hej vilt i körsbärsträdet.



Spaljerade äppelträdet Fredrik ger massor av frukt i år! Känns så otroligt lyxigt och på lördag blir det nog äppelkaka till efterrätt.


Alla dessa gula härliga toner, Georgia och Havtorn så otroligt vackert. Havtornen står i halvön som förut hette helvetesön men numera får kallas för Havtornsön. Vilken skillnad mot förut.


Annars är det som händer i trädgården nu slutskedet på byggandet av jordkällaren. Förhoppningsvis så kommer H mura klart allt i nästa vecka. Ska bli så otroligt skönt att få all jord på plats och börja få ännu mer ordning på baksidan.


Känns underbart att vara igång igen! Nästa fredag kör vi temat - Sommarens projekt!


 och ni kan ju gissa vad som kommer att pryda bloggen då...

Kommentarer

Hej igen! Kul att den här säsongen startat.
Så fullt av bär på havtornen. Efter mycket letande hittade vi 3 bär på våra giganter. Inga äpplen, men det är så i hela trakten.
Ha en skön helg och njut äppelpajen.
/Anette
Hej Heléna. Så roligt att du är på gång med blommig fredag igen. Ser fram emot en ny säsong:) Det blommar så fint hos dig.
Bilden med havtornen är läcker:)
Ha en skön helg
Kram Maria
Härligt att det blir fredagsteman igen.Då har man en dag med givet tema om vad man ska skriva.Blir lite bloggtorka ibland.
Ha en skön helg.
Hans sa…
Hej. Kul med en blommig fredag igen. Men så mycket sommar ni har kvar, hos oss i norr har snart löven släppt från träden. Jag är rädd för att snö inte är så långt borta.

Trevlig helg!
Lotta sa…
Hej, så himla kul att du startar upp idag! och mycket vackert du bjuder på från din trädgård, gillar verkligen din klematis! Må så gott och hoppas du får en härlig hösthelg! /Lotta
Maggan sa…
Vad roligt med Blommig Fredag igen och så vackert du har det in Din trädgård med både Rosor och vacker klematis.Inte dumt med en jordkällare som ett extra bra kylskåp kan man säga.Önskar Dig en riktigt fin helg./Margareta
Maribel sa…
Så trevligt med Blommig Fredag igen, blir bra till hösten och vintern. Så kul att se hur alla har det i sina trädgårdar. Dina bilder är ljusa och fina.
Ha en trevlig helg! Marika
Blev tipsad om din blommiga fredag och är gärna med och delar med mig av tankar och bilder från vår trädgård, och naturligtvis är jag glad för tips och inspiration från er andra trädgårdsbloggare. Trevlig helg!
Anni sa…
Oj, så fint du fortfarande har det! Vad härligt att kunna njuta av rosor och klematis in i oktober. Och äpplen! Vi får bara äpplen på ett av träden i år, vi som brukar få så mycket!
Marit sa…
Så hyggelig at Blommig Fredag har begynt igjen :)

Klem, Marit
Hello !
Great idea!
Wonderful flowers. A beautiful blog.

Happy weekend:)*
Roligt att du är tillbaka. Gillar verkligen din havtorn. Dags att fundera på var jag skulle kunna ha ett par såna. De blir ju ganska så stora.
Önskar trevlig helg
Anette
Anita sa…
Härligt att Blommig fredag är tillbaka igen. Tack för att du håller i det! Härliga bilder från din trädgård. Havtorn kan jag meddela står högt upp min inköpslista till nästa år :)

Önskar dig en skön helg!
Kram Anita
Gick faktiskt och funderade häromdan, på om det inte var dags för en blommig fredag snart ;) Och det var det tydligen!

Trevlig helg!
Gunilla
Solinda sa…
Hej!
Har sett Blommig fredag lite varstans och förstått att det är här det har börjat. Hoppas att det är ok att haka på! Vi har ju inte bott i hus så länge och rätt ofta glömmer jag fota, men jag ska göra mitt bästa!
Fantastisk bild på havtornen! Så läcker i färgen!
Trevlig helg!
Anni sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anni sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Villrose sa…
Der var du tilbake! Herlig :)
Da blir det litt å skrive om framover.
Välkommen tillbaka - jättekul att du hoppar in i Blommig Fredag-svängen igen! Har saknat dina fina bilder och inlägg :-)
Lyxigt med jordkällare, ser mycket fram emot mer info om detta projekt och hur det blir.
Trevlig helg!
Kram
Elin
Vad roligt att du tar upp blommig fredag igen. Har verkligen saknat dig! Spännande med nya projekt nästa vecka. Härliga bilder.
Ha en skön helg!
Titti
AnnA sa…
Hej Hélena!
Härligt med blommande fredagar igen!
Rosor och clematis blir det också från mig. Och ätbart med.
Ha en skön helg!
Hälsn
AnnA
Så hyggelig å se at du er tilbake med bloggen din. Så hyggelig at du også i år vil oppfordre andre til å bidra til å spre hageglede. Må ta en tur ut i hagen i morgen tidlig for å fotografere det som måtte være tilbake etter dagens storm og regn. Nydelige roser og klematis hos deg og spennende med jordkjeller. Hilsen fra Liv
Inger sa…
Jag fastnar för Havtornen, ser så himla fina ut. Trevligt med Blommig fredag igen!
Kram
Hejsan!
Roligt att du kör igång Blommig fredag igen.
Vackra bilder, poesi för ögat och själen, som tillsammans med den mer sakliga och jordnära (bokstavligen) källaren på något vis skildrar trädgårdslivet som det är...
kram
Katarina
Härligt, härligt! Havtornen ser fantastisk ut den ska jag lägga på önskelistan! Den kan man väl räkna till höstfina buskar med de oranga bären? Jag gick just i går morse och tänkte på när du skulle dra igång. Kul att det blev nu när kvällarna är mörka och man har tid att sitta vid datorn.
Ha det gott!
Hei :-) Så herlig at du drar igang Blommig fredag igjen! Nå gleder jeg meg til fredagene framover :-) Det er ordentlig morsomt å lese alle blogginnleggene og se bildene med alle de spennende temaene du finner fram. Tusen takk for at du gjør dette til slik en glede :-)
Flotte bilder fra oktoberhagen din :-)
Ha en fortsatt fin høsthelg :-)
Merja sa…
Så kul att Blommig fredag kör igång igen:)) Se fint ut i din trädgård fortfarande! Kul och spännande med jordkällaren!!
Ha det gott!
Anonym sa…
Kul att du är tillbaka igen, har saknat dina trädgprdsforon men tjuvkikat på alla fantastiska bröllopsfoton. Lite mycket här denna vecka, men som tur var för mig hade jag precis skrivit om trädgården just nu.
Kram Kristina
Hej Heléna! Härligt att du är tillbaka och vilka vackra bilder från er trädgård. Det har verkligen varit en ljuvlig sommar och vilken kanonstart på hösten vi har fått med sol och värme. :)

Njut av solsken och ta hand om dig.♥

Kram Lotta
Lotta sa…
Hej! Så roligt att se dig och dina härliga bilder igen. En jordkällare!!! Wow!!!
Kram
Kul att Blommig Fredag är tillbaka. Jag missade det men skall försöka hänga med när jag hinner få fram bilder som passar till temat. Ha en fin vecka. Carita
Sofie sa…
Vad roligt att du är tillbaka med blommig fredag, har saknat det. Dina fina bilder och inlägg är en fröjd att se och läsa. Ser framemot att eventuellt få se lite av ditt växthus nästa vecka:) Ha de fint!
Kram Sofie
Högagärde sa…
Så roligt att Blommig Fredag är igång igen. Har nästan gått och längtat lite efter alla dina fina bilder (och alla andras också) och en lite trevlig fotoutmaning.

Allt gott
Elisabeth
Åh vad roligt att du är tillbaka med dina fina bilder. Gillade speciellt den med klematis!!!

Populära inlägg