8 juni 2014

Som vingar!

För över ett år sen blev jag förälskad i Guldaklejan. Jag letade överallt men hittade den inte. Slutsåld! Men i våras kom jag över ett par plantor och nu blommar den.


Som en ängel med guldgula vingar! Som jag tycker om den och så bra den passar i den gula delan av Regnbågsrabatten.

3 juni 2014

Så kom de då!

Carina Berigus och Stina Järperud för att filma och fota i trädgården. Tre timmar med trädgårdssurr och fotosnack, var jag i himmelriket eller? Tänk att få prata om det roligaste man vet med personer som är lika intresserade, Carina om trädgård och Stina om foto! Perfekt kombo!


Vädrets gudar var snälla och väntade med regn och rusk till efter besöket. Det var en häftig känsla att berätta om trädgården och hur jag tänker. Inte helt lätt när kameran gick på. Kom på mig själv att säga ganska korkade saker som när jag skulle berätta hur det såg ut innan vi började bygget "rådjuren hade sina ungar här på ängen och åt nötter från eken"...NÖTTER! Kommer säkert sitta med skämskudde när jag ska titta på programmet.

Vill ni se lite från Carinas program kan ni surfa vidare till Trädgård med Bergius! Tack Carina och Stina för en trevlig förmiddag!

2 juni 2014

När du får väntat besök!

I morgon ska jag få besök av Carina Bergius, författare och webbredaktör. Hon och en fotograf ska filma vår trädgård. Filma trädgården och intervjua mig! Efter en lång helg på Öland så fick jag lite panik när jag kom hem och insåg att det bara var en kväll att hinna få ordning. 


"Det är heller inte meningen att man ska slita ihjäl sig för att vi kommer, utan har du någon del av trädgården som du inte vill visa upp just då, så riktar vi inte kameran åt det hållet." Skrev Carina i sitt mejl till mig i februari och då tyckte jag det var en strålande idé för i februari är allt i ordning och trädgården ser ut som en dröm. 


Rikta kameran åt andra hållet...men om det är tusen projekt på gång...ni vet...då är det lite småkaos överallt. Så vad gör man då? Jo, man tar fram handjagaren och klipper gräset. Tar fram trimmerna och kör lite kanter. Sist men inte minst, man går till sin personliga drugdealer BlomsterPrinsessan, köper lite fina blommor och piffar till verandan. 


Fast jag önskar att många av projekten skulle vara klara så ser jag verkligen fram emot morgondagen. Det är alltid roligt att träffa trädgårdsfantaster och prata trädgård.