31 maj 2014

Öland!

Det har blivit lite av en tradition att vi åker ner till Öland och sommarhusen KristiFlygare. Vi har det oförskämt bra med havet framför oss. Det är inte så mycket trädgård utan gräsmatta, lite träd och ett par rabatter. Mellan husen och havet ligger ängarna med alla vackra ängsblommor och jag njuter ohämmat. Igår åkte vi till I&I som har hur mycket trädgårdsprylar i rost som helst!

Inköpet den här gången blev den rostiga snigeln som får mig att tänka på Hanna eftersom hon har en likadan. Efter middagen, på kvällen gick jag och svägerskan på en promenad ner till fyren. Det är så vackert och kvällar som igår, trots att det regnat hela dagen, är helt ljuvliga. 


Det finns inte mycket som toppar tiden som är nu! Så ljuvligt ute och vi har hela säsongen framför oss! Ha en härlig fortsättning på helgen!

27 maj 2014

Otroligt vackert!

I lördags var det dags för bröllop igen. Den här gång på vackra Bergendal som ligger i norra Stockholm. Det var ett helt fantastiskt bröllop fullt med detaljer och roliga inslag men det får ni läsa mer om på min hemsida när det är dags att publicera det. Här är det fokus på buketten. Så här kommer nu årets fjärde tävlande. En dröm i rosa och lila!


Rosor, pioner och brudslöja! Kan det bli mycket bättre?

25 maj 2014

Ett torn


I ett och halvt år har jag drömt om ett rostorn. Ett sånt där projekt som man tänker att man ska göra men aldrig kommer till skott med. Idag, på morsdag och allt, så åkte H och köpte lite virke och snickrade ihop ett rostorn. F´s kusiner är på besök och tillsammans med lillkusin och mellankusin hjälpte han till med att måla det. Jag är så himla nöjd! Sen finns det inte mycket som är mysigare än att se hur roligt F och kusinerna hade det.

 

Det gick fort och det blev så himla snyggt! En rund knopp ska det bli upptill, ska bara hittar rätt storlek.

23 maj 2014

Färgsprakande Cottage!

I tisdags hade jag, mamma och F en ledig dag eftersom förskolan var stängd. Vi åkte först till Ulriksdalsträdgårdar, där jag shoppade loss på plantor, och sen vidare till Sanda Cottage, där jag fick med mig ännu fler plantor. Vilken härlig dag! 


Jag var och besökte Veronica och Stefan i slutet av juli förra året, länk till blogginlägg, så det var roligt att komma nu på försommaren för att se hur trädgården ser ut nu. Dessutom är ju dessa två hängivna trädgårdsfantaster så det har redan hänt massor i trädgården sen jag var här sist. En nyhet är den färgsprakande rabatten som Anna, Anna Vattenkanna, designade i Allt om trädgård, här kan ni läsa ett inlägg från Veronicas blogg om hur det gick till. I år är första våren med den färgsprakande rabatten som levererar från tidig vår till sen höst. En riktig färgbomb!


Kul med en rabatt som totalt exploderar i färg. Rabatten ligger så att man ser den när man går till och från huset och jag kan tänka mig att det blir en glädjekick varje gång man går till jobbet och kommer hem igen. Annars älskar jag, och kanske framför allt F, alla gångar som finns i trädgården.


Så mycket vackert att titta på! Tulpaner som påminner om pioner och Queen of Night med matchande färg på buskar. Vackert!
  

En röd tulpan som fick mig att tänka på franska kyssar! Har aldrig kysst någon fransman så jag vet inte varför franska kyssar dök upp i huvudet.


Sen älskar jag när växter blandar sig lite som de vill. Här strutbräken och silverpenningar!


Vackra stöd som är busenkla att tillverka! Man kan gå länge i den här trädgården och upptäcka nya saker hela tiden.


 När vi kom hem hade vi fullt upp att plantera allt vackert vi fått från Sanda Cottage, silverpenningar, myskmadra, plister, näva, veronica, vallmo... ja, det var ännu mer men jag måste spana in alla etiketter för att komma ihåg. Det mesta fick hamna i F´s rabatt och växa till sig innan de hamnar på rätt ställe. Här kan jag ha koll på bevattningen och bra hjälpreda har jag.


Tusen tack, Veronica och Stefan! Tack för en trevlig tur i trädgården, för gott fika och för alla underbara växter!

20 maj 2014

Vilken härlig dag!

Idag har vi, jag, mamma och F, varit på Ulriksdalsträdgårdar och på besök i vackra trädgården Sanda Cottage. Jag har många bilder att visa men gör ett längre blogginlägg imorgon. Måste i säng men kan inte låta bli att lägga in årets första bild med det släpljus som blir i trädgården när solen går ner. Jag älskar det!


Det är verkligen helt underbart i trädgården nu och med alla mina nyinköp och gåvor som jag fått av Veronica och Stefan och Ruben så känns trädgården som en skattkammare. Lycka!

18 maj 2014

And the winner is...


....Hélena! Ni som har följt min blogg vet hur jag har kämpat med halvön som jag har döpt till Helevetesön. Åkerfräken, tistlar och kvickrot har helt tagit över och efter flera försök har jag insett att det är kört. Så vad gör man...Jag bestämde mig för att lägga markduk över eländet och plantera tre havtorn, en Svenne och två Lotta! Tidigare idag såg det ut så här:


Allt singel är inte på plats än men visst har jag tagit hem vinsten. Att få lägga dit det sista singlet och rensa bort ogräset framför kommer att bli ett sant nöje nu när allt är täckt och havtornen är på plats.


Vilken trädgårdshelg det har varit! Igår kom Ruben med Rubens rabatter och hans fru på besök. Två kassar med dagliljor tre sorter, vita löjnatshjärtan, frösådder och brunnäva hade de med sig. Det är så roligt när trädgårdsvänner kommer på besök. Lycka! Annars har vi myst i trädgården, klippt gräset och njutit av alla tulpaner som kommer upp. Det är nya bekantskaper varenda dag. Idag slog Oviedo ut! Som en kyss är den innan den öppnar sig och den är superläcker! 


Och det här tror jag är Violet Beauty. Det borde vara det eftersom jag inte har satt några andra lila enkla i Sissinghurstrabatten men den ser inte ut som på bilden. Hur som helst, snygg är den. På ena bilden ser ni Violet Beauty i bakgrunden och en lite sne Oviedo.


F har härliga dagar i trädgården, speciellt nu när mormor och morfar är på besök. Vattenspridaren går på flera gånger per dag och murarna på baksidan är perfekta till att gå balansgång på.


Annars bara njuter jag av allt vackert! Det märks att trädgården börjar ha några år på nacken. Allt är så mycket mer lättskött. Lite rens och gödsel sen växer det på. Ljuvligt!


Kan ju inte klaga på att det är en jobbdag sen har förskolan stängt på tisdag. Ulriksdalsträdgårdar och lite annat smått och gott står på listan. Underbart!