27 februari 2014

Min hemlighet!

Jag älskar vår trädgård! Att bara få vara, gräva, rensa ogräs, dra upp plantor, flytta plantor, gå en ljummen sommarkväll och försöka fånga det jag ser i kameran. Det är en ren och skär njutning!


Vi byggde huset för åtta år sen och sakta men säkert så förvandlas trädgården. Från början var det en lerig sörja men nu börjar det vända och vi har även börjat med vår berömda baksida.


Ibland när jag ser mig omkring, ser på våra staket, vår mur, grusgården på baksidan, alla rosor i rabatterna, trätunnor och utemöbler, tulpanerna i tusentals som kommer på våren, alla plantor som växer och frodas, träden som sakta men säkert blir större och på granhäcken...kan jag ägna en tanke på vilket jobb vi har gjort. För att inte tala om hur mycket det har kostat...men det, det är min egen lilla hemlighet!


Underbara trädgård! Vad skulle jag vara utan den? Nästa fredag är temat - Ödmjukhet!

25 februari 2014

Årets första!

I lördags hade jag årets första bröllopsfotografering så nu måste jag börja med min nya tradition att visa varje brudbukett. Jag har 20 bröllop inbokade i år så det kommer att bli några stycken! Först ut är en bukett som går i crème, brunt och strutsfjädrar. Bruden har inspirerats av Downtown Abbey och 20 talet och det var en ren och skär fröjd att få fotografera deras porträtt.


Ska bli spännande att se alla varianter av buketter under det här året!

20 februari 2014

Solen!

När jag bestämde tema förra veckan så hade jag inte sett solen på flera veckor och längtan var stor. Jag tror att solen kände sig kallad för i veckan hade vi ett par härliga soldagar. Döm om min förvåning när jag i morse vaknade och såg snö. Hur som helst, tillbaka till Solen.

Jag älskar att fota när solen står lågt och gärna i motljus. Tycker att det blir en alldeles speciell stämning. De här bilderna togs för snart fyra år sen en morgon när jag var uppe tidigt.Här kommer två bilder på dahlian Café au Lait eller Rubens Dahlia som jag kallar den. Den första bilden visar dahlian i motljus. Den andra i vanligt ljus. 
Jag personligen tycker bättre om motljuset och när solen är på väg ner. Tycker det blir mildare och mer känsla. Sist men inte minst en favorit från i somras. 


Vill man utvecklas som fotograf så ska man helt klart börja leka mer med ljuset och solens strålar. Nu längtar ännu mer efter att ge mig ut i trädgården och fånga allt vackert! Snart...

Nästa fredag är temat - Min hemlighet!


Tulpaner

För ett tag sen fick jag en tulpan av Blomsterprinsessan som sa att jag bara måste fota av den och jag förstår henne. Vilken tulpan! Hur kan naturen skapa dessa mönster och former? Helt fascinerande! 


Jag slutar aldrig förundras över naturens förmåga att skapa de mest oväntade motiv!

16 februari 2014

Vårdag!

Idag kändes det som en riktig vårdag! Jag kunde inte stå emot och var tvungen att gå ut och lyssna på fåglarna som sjöng vårsånger, njuta av solen som ibland tittade fram och börja städa bort lite höstlöv.

Pionen som jag fick av Teppi i sensomras har redan börjat ta sig upp ur jorden.Snögubben som F och H gjorde när snön föll har sett sina bästa dagar och nu är det inte mycket kvar av den en gång stolta gubben. 


Jag går och tittar på mina Merrillknoppar och gläds åt att de är så många. Ser fram emot blomningen längre fram i vår.


För visst inser jag att dagen idag bara är en föraning om våren som ska komma men att vi ännu inte är där. Men ljuvligt var det att få några timmar i trädgården. Mer vår åt folket!

13 februari 2014

Rött och Rosa!

I normala fall skulle jag aldrig komma på tanken att blanda rött och rosa. Vet inte varför men när det kommer till färger så måste det matcha, oftast, som på kläder. Tanken att sätta på mig rosa och rött samtidigt skulle aldrig falla mig in.

Men i trädgården är det inte samma sak, speciellt inte i mitt plåtfat. Där kan jag bland hej vilt!Eller som i Regnbågsrabatten där rosa möter rött och det gör mig ingenting! Visst är det märkligt hur något som är otänkbart på ett ställe kan vara fullt tänkbart och rent av vackert på ett annat ställe!

Nästa fredag är temat - Solen!

6 februari 2014

Å andra sidan...

Jag längtar som en tokig efter vår och sitta på verandan med en kopp kaffe...


Å andra sidan så är det ju bra att snön ligger ett litet tag till eftersom jag har två vinterbröllop att fota!

Det känns som jag ligger efter med frösådder när jag läser andra bloggar....


Å andra sidan så startade 23 mars förra året så det är fortfarande gott om tid!

Jag kanske skulle ta och skissa på en ritning till det blivande växthuset....Å andra sidan så har jag fortfarande en hel del fönster kvar att skrapa!

Nej, det blir som det blir och det blir oftast väldigt bra! Längtar dock galet mycket efter trädgården. Att bara vara ute och stöka, titta mig omkring, rensa lite ogräs och plantera lite väter och planera lite mera!Nästa fredag blir temat - Rött och Rosa!