30 juni 2012

Het brud i lyxförpackning!

Idag har jag gjort något som jag aldrig har gjort förut. Jag har fotat en blivande brud i underkläder. En kompis till mig har en syster som ska gifta sig och under möhippan var en fotostund med mig en händelse under dagen. Gissa om jag var nervös! Vi var hemma i vår trädgård, ville inte ge mig iväg efter flera dagar från F. Bruden, K, var otroligt modig och hade inga problem att gå runt i korsett och slöja i trädgården och posera. Vi hade jätteroligt och efter ett par timmar hade jag fotat över 1000 bilder. Hoppas verkligen hon blir nöjd med några av dom. 

En annan tuff brud är Rose de recht. Lite fel färg på bilderna blir det, hon är lite mer intensiv i verkligheten och något mörkare. Så snygg och doftar underbart.Just nu en tvärhand hög men ska bli en och en halv meter. Vallmon Coral Reef har fortfarande några blommor kvar. Och i år har jag även en vit variant. Bara en men flera plantor med blad så nästa år blir det nog fler.


Nävan Rozanne är en annan snygg tjej. Hennes kronblad ser ut som sidentyg.


 Lavendeln är på gång. En doftande skönhet.Eglantyne är också på gång och hon är nog sommarens sötaste tjej.


Men den hetaste av dom alla är nog Venusta Pendula som har så mycket knopp att jag tror hon snart välter. Jag bara hoppas att det blir några varma dagar och att hon börjar blomma innan jag och F åker till Gotland i nästa vecka.För vem vill missa denna donna när hon visar upp sig i sitt allra snyggaste fodral?

29 juni 2012

Min mamma!

Vilken lycka att komma gåendes från tåget och möta F och H på vägen. F sprang mot mig och ropade "Mamma, mamma, min mamma!" Benen gick som små trumpinnar och han hoppade upp i min famn. Många långa kramar, fnissningar och "Mamma, min mamma!" Vilket välkomnande, lyckan var total.

Efter det att F somnat gick jag ut i trädgården. Lejongapet Twinny Peach som jag sådde i mars har börjat blomma och de är verkligen jättesöta. En ros, Rose de Recht, har börjat blomma. De är inte höga än, cirka 30 cm, men blommar för fullt. 

Otroligt vacker färg. Imorgon ska jag leka med F njuta av trädgården. Det är underbart att åka bort men det är ännu bättre att komma hem. Sissinghurst gav massor av inspiration och jag tror att jag kommer att se trädgården med nya ögon. Sen, imorgon kväll, då ska jag läsa ikapp alla trädgårdsbloggar och se vad ni har haft för er den sista veckan.


28 juni 2012

Och vi såg på varann...

Sissinghurst sitter fortfarande på min näthinna men eftersom det här egentligen inte är en trädgårdsresa, utan en resa med kompisar, så blev det fokus på Dovers vita klippor idag. Synd bara att dimman vällde in från engelska kanalen när vi kom dit.Ska man till Dover och se klipporna rekommenderar jag alla att ta sig upp till slottet och sen se klipporna. Kan vara bra att spana in väderleksrapporten först och att man inte lägger ner så mycket tid på staden Dover för den var inte rolig.Längst ut på piren kunde vi skymta slottet och klipporna genom dimman. Efter en lunch åkte vi tillbaka till Canterbury. Imorgon är sista dagen och vi ska vara kvar i Canterbury hela dagen. Det finns otroligt många fina gränder och små parker som ska utforskas. För att inte tala om alla små trädgårdar som vi går förbi varje dag.


Måste bara avsluta med en bild på mitt användarnamn. 


Snart åker vi hem igen! Det ska bli roligt att se vad som har hänt på en vecka och vilka rosor som har börjat blomma. 

27 juni 2012

Kan inte välja!

Okej, här kommer kanske bloggens tråkigaste och längsta bildinlägg! I varje fall för er som vill läsa mer än titta på bilder. Här försökt välja ut några bilder men det går inte. Sissinghurst är bara helt enkelt alldeles för vackert.


Vi åkte tåg till Staplehurst station och tog bussen till Sissinghurst. Sen gick vi ett par kilometer till slottet och trädgården.

Solen sken och rosorna blommade. Det kunde inte bli bättre. Så otroligt många vackra vyer och växter. Jag kände mig som ett barn på julafton och visste inte var jag skulle börja titta eller fota.
England är så otroligt inbjudande och det är helt klart att det är den här stilen jag gillar mest.
Sissinghurst visade sig från sin vackraste sida och det var inte så mycket människor.Mina vänner njöt nästan lika mycket som jag.
Det var inte bara växterna som var vackra utan även trappor och stensättning. När dagen närmade sig kväll tog vi taxi tillbaka till tågstationen, det visade sig till och med vara billigare än bussen. Något att tänka på om någon ska åka dit.
I morgon ska vi till Dover, havet och de vita klipporna. Jag har alltid drömt om att se den vyn.
Till alla er som funderar på att åka till England för att se trädgårdar har jag bara ett råd: Gör det! Det är så roligt och så inspirerande.