De blir fler och fler!

Ni kommer att tröttna på mig men jag kan inte låta bli att upprepa mig med tulpaner och lovord till våren. Igår gick jag ut när F hade somnat och kom in när klockan var 22.40...Visst misstänkte jag att det började bli sent eftersom det var lite mörkt men jag tippade nog på runt halv tio.



Tulpanerna blir ljuvligare och ljuvligare. Igår kväll fick jag alla mina plantor från Odla i jorden och äntligen har jag blivit med pion. Jag kunde inte motstå två sorter:



Sarah Bernhardt och Luktpion Buckeye Belle. Jag älskar pioner men har prioriterat andra växter men nu var det dags och de är inte de första.

Hur skönt är det inte när man kommer hem och kan vara ute en stund innan det är dags att gå in och äta middag. Idag började vi snickra på lådor som vi ska ha armeringbågen och luktärtorna i. F ville som vanligt vara med. Riktigt duktig med hammaren. Sämre gick det för mig, lyckades pricka tummen... Blått nagellack är på modet har jag hört!



När jag har varit ute och stökat på kvällarna så slår det mig att det inte bara är vita växter som lyser upp i kvällstimmen. Även krämgult ger ett vackert skimmer i dunklet.


Imorgon blir det till att förbereda trädgården innan vi åker till Öland. Lite trädgårdslängtan kommer jag att ha men samtidigt är det skönt att se lite annat, om inte annat för resten av familjen.

Kommentarer

Grattis till dina pioner! Inte tröttnar man på tulpaner:)). Vilken härlig kväll du hade, låter så mysigt. Här ösregnade det...
Jag har blivit lite kär i ljusgult, ska försöka få till en liten hörna.
Ha en skön långhelg på Öland. Vi blir hemma i stan över helgen, lite ovanligt vi brukar vara i Heestrand, men sonen ska spela fotbollscup.
Kram kram
Margot sa…
Pioner som är sååå fina! Dina tulpaner ser fantastiskt fina ut, inte tröttnar man på dem:)) Här regnade det lite smått igårkväll, inget uteväder alls! Härlig kväll du hade, såna vill vi ha mer av! Så mysigt med din lilla hjälpreda i trädgårdsjobbet!
Ha det gott!
Kram
Byronesse sa…
Sååå fin! F alltså... och pionerna, du vet vad jag tycker om pioner...I love them! Jag önskar er riktigt härliga dagar på Öland!

Kramar/Em
Ljuvliga tulpaner. Härligt att kunna vara ute en stund på kvällen och du var ute en lång :-))Önskar Dig en trevlig helg.

Kram
Lena sa…
Så underbart att se att lille sonen så ofta är med när du trädgårderar. Jag tror att det är viktigt att vi tar med barnen i det som intresserar oss.

Överallt läser jag att pion är en av de växter man inte kan ha i kruka, jag ska nog prova i alla fall. Den är ju min absoluta favorit i trädgården.

Ha det fint på Öland!

Kram
Marina sa…
SÅ många fina! Tulpaner finns det mängder av som jag skulle vilja ha och så klart även pioner. Jag skulle kanske unna mig fler pioner?

Jaha, så det blev blå nagel för din del. Inte skönt alls. Men men, lite smällar får man ta om det ska bli bra ibland.

Jag hoppas ni får en härlig helg på Öland och kanske får du nya intryck och idéer som du tar med hem till dina rabatter. Vem vet?

Kramar!
AnnaHelena sa…
Krämgult! Snyggt!
Ja, det kan inte upprepas för ofta: Det är SÅ ljuvligt nu!!!
Sarah Bernard har jag också och gillar den mycket!

Ha en fin helg!

Kram // AH
Snygga tulpaner!

Ha det skönt på Öland!

Marie
sandra sa…
Är inte alls avundsjuk på dina tulpaner. Vilket flor, vilka färger och vilken härlig välkomstrabatt. Tänker för mig själv att till hösten ska här köpas massor av tulpanlökar.

Kram
AnnCharlotte sa…
Jag har inga pioner i min trädgård. Men på jobbet finns där några stycken...
ha det bra :)
Törnrosa sa…
Din sista tulpanbild tog nog priset. Så himla bedårande vackra. Och Sarah Bernarhd är en ljuvlig pion med härlig och stark doft. Den rekommenderar jag alltid som förstaval. Den andra du valde är inte dum den heller.
Ha en härlig helg.
Kram från Törnrosa
Oj, vilka fina tulpaner du har!! De cremegula är fantastiska!!! Har precis som du inte prioriterat pioner förut. Men förra sommaren köpte jag tre stycken. Är såå sugen på att få se dom i blom. Så spännande med odlingslådorna. Blått nagellack är absolut helt rätt nu :-)))

Ha det så skönt på Öland!!

Kram
Charlotte
Vackra bilder du bjuder på!
Ja, visst är det en härlig tid när man kan vara ute en stund på kvällen och greja i trädgården! Underbart! Här är det lite svårt med tulpaner, rådjuren gillar dem alldeles för mycket, men pionerna får som tur är vara i fred.
Vilken fin blogg du har!

Kram Anncathrine
Gunilla sa…
Vilka fina tulpaner och de ljusa älskar jag verkligen så snygga.

Jag har också köpt pioner från Odla.
Buckeye Belle köpte jag också men den har inte börjat visa något tecken på liv ännu.Hoppas att den lever.

Ha en riktigt trevlig vistelse på Öland jag blir riktigt avis.

Ha det gott
Gunilla
Kia sa…
Det var ju underbart väder igår kväll så jag förstår att du var ute länge! Klarblå himmel och alldeles stilla.

Ha en toppen dag!
Kram Kia
Mademoiselle sa…
Jag älskar tulpaner! Och vilka underbara bilder fran Skansen! Jag fick hemlängtan! Kram fran France!

Populära inlägg