25 september 2010

Brittsommar!

Idag kändes det verkligen som det var brittsommar! Så varmt och skönt som det var på förmiddagen och dagen. Jag och F njöt på verandan och i trädgården, medan H la plåttak över verandan.

Det är inte riktigt färdigt än, det fattas en liten bit, men attans vad snyggt det blir! Önskar att vi hade satt falsad plåt på hela huset när vi byggde det.
New Dawn

Annars har vi som sagt bara njutit av brittsommaren och tur var väl kanske det eftersom det började blåsa kallt på eftermiddagen.

19 september 2010

Skön septemberdag!

Idag har det verkligen varit skönt väder, så där klart som det kan bli på hösten men ändå varmt. Efter att ha varit på babysim, andra steget F börjar bli van och stortrivs, och röstat fick jag en 40 minuter i rabatten innan F vaknade. Jag har nog aldrig hunnit njuta så mycket av hösten som i år och upptäcker att det finns mycket som fortfarande blommar och är vackert.

Kaprifolen har kommit igång igen. Kan inte komma ihåg att den har blommat på hösten förut men kanske har jag varit för upptagen andra höstar för att lägga märke till det. Jag märker att jag njuter ännu mer av nuet nu än vad jag gjorde innan F var född.

12 september 2010

Att komma riktigt nära!

Kan se ut på många olika sätt men det är alltid lika häftigt. Just nu är det mitt nya makro jag tänker på och inte mänskliga relationer. Här kommer några närbilder på blommor som blommar just nu:

Rudbeckian Sunrise på mycket nära håll


Närbild på rudbeckian Magnus


Strålrudbeckian i ett liggande format och i ett...

stående format. Kunde inte bestämma mig för vilket jag föredrog!

Ringblomma
Ibland önskar jag att jag hade en heldag när jag kunde gå upp i fotograferandet och bara vara i en fotobubbla. Det är så roligt att se trädgården ur makroperspektivet. Nu blir det ett par minuter när jag slänger iväg några bilder utan att testa alla vinklar och vrår som jag vill.
Nåja, den tiden den kommer.

11 september 2010

Sensommarkänsla!

Jag har alltid gillat sensommaren och hösten. Det känns märkligt nog som en nystart... måste vara för att man är van som liten att skolan börjar. Eftersom jag jobbar i skolan så kommer samma känsla varje augusti/september.

Magnus, Bonica, New Dawn och Stenkyndel

Dessutom älskar jag den klara rena luften och alla fantastiska färger som kommer fram.

Ullungrönn i full höstprakt

Kärleksört tillsammans med malört

Idag har jag varit och föreläst på en Music school så trädgården har bara fått besök av min kamera. Det stora som har hänt idag är att F tog sina första helt egna steg. Han blir 9 månader den 14:e... Tiden rinner verkligen iväg.

5 september 2010

Trädgårdsmässa och grindhålsfix!

Igår var jag på trädgårdsmässa på Taxinge slott. Det är verkligen ett vackert slott som ligger fantastiskt och jag hade stora förhoppningar på mässan. Lite snopet var det att det var så få utställare. Desto bättre var det att de som sålde växter hade mycket fina plantor. Naturligtvis kom jag hem några av dem.
Rudbeckia Sunrise och höstöga i en mild gul ton som ska få stå nära min älskade Pilgrimsros

Jag älskar doften och den milda gula färgen som The Pilgrim har


Jag köpte dessutom tre Strålrubeckior som ska planteras med två plantor höstöga som har en starkare nyans av gult. Alla växterna ska placeras i regnbågsrabatten.

Strålrubeckia och höstöga

Jag har blivit helt förälskad i Solhattar. De är så vackra och håller sig fina länge när de blommar. Dessutom är det underbart att se alla bin, fjärilar och humlor som surrar runt dem.

Min Magnus tillsammans med Bonica och Stenkyndel

Annars har helgen gått åt till att börja fixa till grindhålet. H har gjutit plintar som ska hålla våra stora grindstolpar på plats.

Arbete på gång! Cementblandaren har gått för fullt hela dagen.
På Bauhaus hittade vi stolpar som är 20 *20 cm.

Hoppas vi kan få upp dem i veckan. Skulle vara underbart att få måla dem och fästa den färdiga staketdelen till den ena stolpen. Innan grinden kan komma upp måste vi bygga bron som ska gå över det lilla diket.


Ja, då har en helg gått och det är tillbaka till jobbet som gäller. Få se om jag kan sno till mig en kväll och rensa lite ogräs och kanske flytta på lite växter. Inte klokt vad helger försvinner fort när man jobbar.

3 september 2010

Märkligt väder!

Nu har man jobbat en vecka. Första veckan efter nio månaders föräldraledighet. Känns otroligt roligt och otroligt märkligt.

Malva som jag frödsådde, både vit och rosa, blommar underbart.


Boncia i regn

En annan sak som är märkligt är vädret. Det är sol, blåst, moln och regn inte bara en gång per dag utan, som idag, tre gånger.

Imorgon ska jag åka till Taxinge slott för att gå på trädgårdsmarknad. Ska bli så roligt att få ägna lite tid till trädgårdstankar efter renovering av hemmet och jobbet på skolan.