16 augusti 2009

Favoritmånad!

Augusti är verkligen min favoritmånad. Det är något med de mogna, varma kvällarna. Syrsorna som spelar i gräset och hösten som man kan ana att den är på väg. Jag blir både upprymd och lite vemodig. Vemodig på ett bra sätt...

Synd bara att jag i år började jobba redan den 3:e, har på två veckor lyckats skrapa ihop 16 övertidstimmar. En av förklaringarna till varför det bara blivit ett blogginlägg i augusti. Nästa år ska jag banne mig vara mammaledig hela augusti och börja jobba i september.

Nåja, i helgen har vi haft en riktig trädgårdshelg. Jag har rensat, trimmat och omplanterat. H har rensat det värre ogräset och släpat jordsäckar. Dessutom har vi blivit med bubbelbadkar som snart ska installeras i vårt nya badrum. Härligt!Idag åkte vi till Zetas och köpte ett Silverpäron. Från det att vi började bygga huset 2005 har vi pratat om att "ett Silverpäron måste vi ha" och nu blev det äntligen av. Längst bort i nya stenmuren blev det placerat. Ser inte så mycket ut för världen men stammen är på 120 cm och jag tror att det kommer att passa perfekt där. Snyggt med silver mot staketet. Vi fyllde på med mer jord bakom stenmuren och jag längtar till nästa tripp för att köpa fler buskar och träd. Sen ska jag plantera marktäckare, vad tror ni om lammöron under Silverpilen?Mina jättevallmon har slagit ut! De gjorde de redan förra helgen och de är båda rosa men den som jag misstänkte var vit är väldigt, väldigt ljus i sin rosa ton. Blev förvånad att de blommade över på en vecka. Trodde att de skulle hålla lite längre än så... har några knoppar till som är på väg.

10 kommentarer:

mitt gröna hjärta sa...

Vilken fin blogg det var här som jag missat! Din mur ser jättefin ut och lammöron under trädet kommer bli kanon. Lammöron är en favorit hos mig, mjuka, lena, vackra silvergrå och sprider dig snabbt! Lycka till med fortsättningen och ha det gott!
Jenny

Mademoiselle sa...

Åh, vad fint det är! Och staketet är ju verkligen en toppenlösning! Ha en bra vecka! Kram!

AnnCharlotte sa...

Vad fint det blev med silverpåronet.
Det gör sig fint mot det röda planket...och lammöron blir nog också fint...Under mitt silverpäron har jag lavendel, det är också fint.

AnnA sa...

Godkväll!
Vallmo är inte bara blomman, utan fröhusen tycker jag också är väldigt dekorativa.
Hoppas annars det är bara med dig och din lilla klimp!
Ha det så länge!
hälsn
AnnA

Trädgårdsliv & Design sa...

Vad fint det blev med silverpäronet mot staketet. Det är så kul att se hur er trädgård växer fram och så mycket fint ni har gjort!
Tips: Lammöron kan du så från frö enkelt... Det har jag gjort och det har blivit så stora fina plantor som jag har delat på flera gånger.

Ha det gott! Kram

Camilla här igen sa...

Ps... Vilken Lycka att ha blommande vallmo nu! ;-)

Jord under naglarna sa...

Vad fint det blev med silverpäronet där mot det röda!
Vallmon är kortlivad, men som tur är brukar den vara fin både i knopp och ännu mera efter blomning.

Britt sa...

Vilken fin stenmur. Fint med trädet skall bli roligt att följa utv av rabatten //Britt

Annika Christensen sa...

Då tycker vi det samma.
Fint staket.
Annika

disa sa...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園